Teamspirit bezorgt R.W.B. JO13-1 de triple

Waar R.W.B. JO13-1 in december de Waalwijk Cup en vorig weekend het kampioenschap binnensleepte was er dit weekend wederom feest. Op het terrein van Baardwijk werd directe tegenstander Were -Di JO13-1 met 2-1 verslagen in de finale van de KNVB beker.

Vooraf maakten beide supportersscharen er een mooi feestje van. Beide teams werden met vuurwerk en fakkels ontvangen. Je zag duidelijk de gespannen gezichtjes. In de eerste helft was daar echter nauwelijks iets van te merken. De eerste 30 minuten waren duidelijk voor R.W.B. Zoals we al het gehele seizoen gewend zijn: goed positioneel voetbal met daarbij een dosis inzet van iedereen! Na 22 minuten voetballen knikte Jay Kogels de 1-0 tegen de touwen. Niet veel later scoorde Finn op aangeven van dezelfde Jay de 2-0. Het bleef echter niet bij de 2-0, waarbij aangetekend moet worden dat de eerste helft een kopie was van de wedstrijd in mei voor de competitie tegen de club uit Tilburg. R.W.B. was voetballend en fysiek sterker, Were – Di kon echter net voor de rust de aansluitingstreffer aantekenen: 2-1.

De tweede helft was kwalitatief minder dan de eerste helft. Het weer speelde hierbij wel parten. Met 28 graden was het een warme, benauwde zomerdag. Vooral omdat het verschil in doelpunt slechts 1 was, bleef het ontzettend spannend tot de laatste minuut. Wel kregen we begin 2de helft nog een goede kans maar helaas werd deze kans niet omgezet in een doelpunt. Sommige ouders konden het slotstuk, waarbij Were Di nog een paar mogelijkheden kreeg, niet meer aanzien vanwege de spanning. Na het laatste fluitsignaal was de ontlading groot. Met wederom vuurwerk en een prachtig spandoek (dank aan Roy Pruijmboom van superdrukker.nl) en de KNVB beker werden de boys massaal onthaald.

Meer dan terecht gezien het feit dat we afgelopen seizoen drie prijzen behaald hebben. Een juiste teamspirit, een diversiteit aan kwalitatieve vaardigheden in de Technische Staf en een fijne, positieve groep met ouders hebben ons gebracht waar we nu staan! Het behalen van de TRIPLE!! Boys de trainers ( Bob Janssen, Biko Kerstens en Nicky Ligtvoet) zijn trots op jullie!