R.W.B. degradeert naar 4e klasse

Waar R.W.B. als 13e eindigde in de 3e klasse B, en het dus veroordeeld was tot de nacompetitie, moest de club uit Besoyen in de eerste wedstrijd thuis aantreden tegen Den Dungen. Het schokeffect bleef helaas uit voor het eerste elftal van v.v. R.W.B. De ploeg van de interim trainers Alfons van der Pluijm en Nicky Ligtvoet overleefde de eerste horde niet. Het vlaggenschip van de Tricolores verloor helaas de eerste wedstrijd (0-2).

De eerste helft was aftasten voor beide teams, die elkaar nauwelijks kenden. Het spel speelde zich met name op het middenveld af. Wel kreeg Owen Kogels in de beginfase de uitgelezen mogelijkheid om R.W.B. op voorsprong te zetten. Helaas schoot de nog in de JO17 uitkomende spits naast. R.W.B. speelde wel met veel inzet maar helaas ontbrak het aan echte dreiging om tot scoren te komen. Den Dungen speelde echter ook niet groots waardoor beide ploegen met 0-0 gingen rusten.

Na rust speelde de ploeg uit Besoyen verder vooruit en had in de eerste 25 minuten van de 2de helft de overhand. Tot in de 68ste minuut was er geen vuiltje aan de lucht. Met een paar mooie combinaties zag het er dreigender uit als het veldspel in de 1e helft. De 1-0 hing in de lucht. Echter in de 69ste minuut sloeg het noodlot toe. Luuk van Beerendonk was genoodzaakt aan de noodrem te trekken waardoor Den Dungen een penalty kreeg van scheidsrechter Brian van Geffen. De veel scorende spits Jeffrey Sterks kondigde vanaf de strafschopstip de nakende degradatie aan. In de slotfase trachtte R.W.B. er nog een slotoffensief uit te persen. Met Paul van Oudhuizen als extra spits ging de ploeg van Alfons van der Pluijm en Nicky Ligtvoet meer risico nemen. Hierdoor kwam er extra ruimte. Davy de Veer maakte hiervan gebruik en dompelde de club die vorig jaar nog 110 jaar bestond in rouw: 0-2.

Slechts 5 dagen hadden Alfons van der Pluijm en Nicky Ligtvoet de tijd om de boel op de rit te zetten, helaas zonder resultaat. Volgend seizoen staan Larry van Ommen en Fachry Tuasamu voor de groep. Doel is om zo snel mogelijk terug te keren in de 3e klasse. Mede door een aantal nieuwe impulsen, aangevuld met spelers uit de JO19 moet dit doel snel te verwezenlijken zijn.