Tropisch Atak Beach weer een succes

Foto: Atak

Waspik – Afgelopen weekend, 1 & 2 juni, vond de vierde editie van Atak Beach plaats op het Waspikse Dorpsplein, wederom onder tropische omstandigheden.

Atak Beach, een zomers beachvolleybal evenement, werd georganiseerd door de Waspikse volleybal vereniging Atak’55 en telde maar liefst 320 deelnemers. Het Dorpsplein met 4 speelvelden vormde een prachtige entourage voor het jaarlijkse Beach-evenement.

“Met 150 deelnemers zaterdag en maar liefst 170 deelnemers zondag tijdens het recreatieve toernooi zijn we drukker bezet dan ooit”, vertelt Stefan Montens namens de organisatie. ,,Het sluit helemaal aan bij de opmars van het beachvolleybal in de regio. Sinds vorig jaar hebben we in Waspik zelfs een permanent beachvolleybal veld waar gretig gebruik van wordt gemaakt. Leuk om te zien dat steeds meer mensen kennis maken met deze leuke vorm van onze sport.”

Het toernooi begon zaterdagochtend met wedstrijden voor de jeugd van Atak en een kind-ouder toernooi. ’s Middags waren de senioren aan de beurt wat soms voor spectaculaire wedstrijden zorgde. Vanaf een overkapt terras genoot het publiek van het weer, de zomerse muziek en een drankje. Eind van de middag kwamen top volleybalsters Sophie van Gestel en Rimke Braakman nog een demonstratiewedstrijd doen. De winnende teams van zaterdag mochten tegen Sophie en Rimke spelen. ’s Avonds vond er een druk bezochte beach party plaatst tot middennacht. Met sfeervolle lampjes, lekkere tunes van DJ Jim Vane, een overkapt terras en aanhoudende warmte zorgde dit voor de juiste ambiance. Na de beach party verplaatste de helft van de bezoekers zich naar Cafe d’Ouwe Haven, tevens sponsor van V.C. Atak, om daar het feestje nog even door te zetten.

Op zondag begon vanaf 10.00 uur het recreatieve toernooi. Iedereen mocht zich inschrijven, zo waren er veel teams vanuit de lokale voetbalclub V.V. Waspik en handbalclub de Witte Ster van de partij. Op zondagmiddag tikte de thermometer maar liefst 32 graden aan op het Waspikse strand. Het zorgde voor veel zweetdruppels bij de deelnemers. Dankzij de weersvoorspelling waren de deelnemers goed voorbereid en deden zich geen bijzonderheden voor door de hitte.