RKC Waalwijk naar de Eredivisie (incl. fotoverslag)

In een werkelijk krankzinnige wedstrijd is RKC er in geslaagd de Eredivisie te bereiken! Na een 0-0 in eigen huis tegen Go Ahead Eagles werd het in Deventer liefst 4-5.

In de eerste helft scoorden Emil Hansson met een strafschop en verdubbelde Stijn Spierings de score. Vlak voor rust deed Jeroen Veldmate nog iets terug via een penalty. Na rust ging Go Ahead Eagles voor alles of niets en dat leek te lukken. Via Richard van der Venne en Istvan Bakx werd het 3-2. Hans Mulder maakte er vervolgens weer 3-3 van, waar Pieter Langedijk één minuut voor tijd aan alle Geelblauwe hoop een einde leek te maken: 4-3. Het ongelofelijke gebeurde en één seconde voor tijd schoot Spierings de 4-4 binnen. Mario Bilate benutte in de absolute blessuretijd nog een penalty waardoor ons RKC komend seizoen in de Eredivisie is te bewonderen!

RKC ging richting Deventer in de wetenschap dat het met een uitdoelpunt een belangrijke stap zou zetten richting de overwinning. Beide ploegen begonnen voorzichtig aan het duel waarin veel balverlies werd geleden. Het uitvak kon echter al vroeg juichen. Scheidsrechter Higler wees naar de stip toen Stijn Spierings binnen de zestien werd gevloerd. Emil Hansson bleef ijzig koel en stuurde Hobie Verhulst de verkeerde hoek in: 0-1.

Go Ahead Eagles wist dat het met deze stand minimaal twee doelpunten moest maken en ging in de aanval. Dit leidde tot een paar mogelijkheden voor Paco van Moorsel en Istvan Bakx, maar het was niet levensgevaarlijk. De eerste helft liep op richting het eind en ons RKC verdubbelde de voorsprong. Een grote fout in de Deventer defensie bezorgde Spierings de bal die van buiten het strafschopgebied Verhulst verschalkte: 0-2.

RKC leek op rozen te zitten, maar moest in het eerste bedrijf alsnog een tegentreffer slikken. Een communicatiefout tussen Etienne Vaessen en Henrico Drost zorgde voor een overtreding op Thomas Verheydt, waarna Higler voor de tweede keer van de avond een penalty gaf. Jeroen Veldmate liet deze buitenkans niet onbenut en schoot de aansluitingstreffer binnen: 1-2.

Na rust kwam Go Ahead Eagles scherp en fel uit de kleedkamer. Waar RKC in Rotterdam tegen Excelsior vlak na rust een tegentreffer moest incasseren, gebeurde dat ook in Deventer. Richard van der Venne kapte zich vrij en schoot, waarna de bal via Hans Mulder onbereikbaar werd voor Vaessen: 2-2. De Eagles roken de voorsprong en gingen hier dan ook naar op zoek. Na een voorzet vanaf rechts kwam de bal voor de voeten van middenvelder Istvan Bakx terecht. De nummer 8 schoot en trof, door de benen van Vaessen, doel: 3-2.

Met die stand zou Go Ahead Eagles komend seizoen Eredivisie spelen. De thuisploeg kreeg meerdere mogelijkheden om de score nog verder uit te breiden, maar verzuimde hierin. Ruim tien minuten voor tijd kreeg RKC een oh zo belangrijke goal. Go Ahead Eagles kreeg de bal niet weg en Hans Mulder bedacht zich geen moment. De middenvelder schoot en via een Deventer been werd het 3-3.

Met deze stand zou RKC weer promoveren. Toch leek alles op het einde in duigen te vallen. Oud-RKC’er Pieter Langedijk leek het lot te bezegelen toen hij in de lange hoek de 4-3 binnen knalde. De Adelaarshorst ontplofte van vreugde en het uitvak werd in rouw gedompeld.

Het meest onwaarschijnlijke, ongekende, ongelofelijke werd echter waarheid. De vier minuten extra tijd liepen richting het einde toen RKC nog één keer naar voren ging. Een voorzet werd niet goed weggewerkt en de bal kwam voor de voeten van Stijn Spierings. Die bedacht zich geen moment, nam de bal vol op de pantoffel en deed waar niemand nog rekening mee had gehouden. Hij knalde de bal achter Verhulst en het uitvak barstte uit zijn voegen. De complete bank trok een sprint richting de Geelblauwe supporters en vierde de beslissende 4-4.

Het sprookje van Grim werd alleen nog maar mooier. Go Ahead Eagles ging met man en macht naar voren en uit een counter kon Mario Bilate alleen op Verhulst af. Hij omspeelde de doelman, die hem neerlegde. Voor de derde keer gaf Higler een penalty. De spits ging achter de bal staan en schoot onberispelijk raak: 4-5. Hierna werd dan ook direct afgefloten en voltrok zich een waar volksfeest in en voor het uitvak. Het meest onwaarschijnlijke scenario voltrok zich en betekende de overwinning voor RKC.

Met de 4-5 zege promoveert RKC na vijf jaar naar de Eredivisie! Het was een ongelofelijk seizoen waar in de Play-Offs achtereenvolgens NEC, Excelsior en dus Go Ahead Eagles uitschakelde.

De spelers, staf, directie, kantoorpersoneel en vrijwilligers willen de supporters bedanken voor een geweldig seizoen en we zien jullie na de zomer uiteraard graag terug. IN DE EREDIVISIE!

Geplaatst door Waalwijk.nieuws.nl op Dinsdag 28 mei 2019

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden