R.W.B. 1 veroordeeld tot nacompetitie

RWB had vorige week thuis tegen Oosterhout een prima wedstrijd gespeeld en door de winst zich een goede uitgangspositie verschaft voor de laatste competitieronde. Het kon echter geen goed gevolg geven aan de positieve flow waarin het terecht was gekomen.

De wedstrijd begon van beide kanten met de zenuwen in het lijf en dat was ook goed te zien. De meeste kansen waren er daarna voor ZIGO al was het zo dat gaandeweg deze eerste helft RWB wat beter in de wedstrijd kwam. Na de thee opende ZIGO na ruim een uur spelen de score. Voor RWB werd het toen helemaal een moeilijke opgave want toen moest het helemaal het spel gaan maken en dat speelde ZIGO extra in de kaart. Met een extra aanvaller voor een verdediger ging RWB meer risico lopen, maar een andere keuze was er niet. Toen RWB in de 86e minuut de tweede tegentreffer om de oren kreeg was de wedstrijd gespeeld en was de 2-0 eindstand een feit. RWB eindigt in de totaalstand daarmee op de 13e plaats en speelt daardoor in de nacompetitie. Voor RWB begint deze route naar behoud in de 3e klasse met op 2 juni een thuiswedstrijd tegen Den Dungen. De verliezer van deze wedstrijd valt af en degradeert naar de 4e klasse. De winnaar gaat op 10 juni verder tegen RFC waarna de eventuele finale op neutraal terrein zal gaan tegen Vlijmense Boys, Avestijn of Wilhelmina.