Ongeregeldheden na RKC – Go Ahead Eagles, dinsdag geen grote TV schermen in centrum Waalwijk

Gisteravond zijn na afloop van de wedstrijd RKC Waalwijk – Go Ahead Eagles ongeregeldheden geweest in en rondom het stadion. Door een flink aantal personen is geprobeerd elkaar te provoceren, is er gevochten en gegooid met stenen.

De mobiele eenheid heeft veelvuldig moeten optreden om de rust terug te laten keren. Helaas vond een aantal personen het nodig om iedere keer weer de openbare orde te verstoren door steeds opnieuw de confrontatie op te zoeken.

Op dit moment wordt aan de hand van duidelijke camerabeelden bekeken wie hiervoor verantwoordelijk zijn. Zij kunnen uiteraard sancties verwachten.

Naar aanleiding van deze ongeregeldheden hebben de gemeente, politie en RKC Waalwijk besloten om aanstaande dinsdag geen grote schermen te plaatsen om de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles gezamenlijk te bekijken. Zowel de gemeente als RKC Waalwijk organiseren dus niets in het centrum of in het stadion. Naar aanleiding van de ongeregeldheden van gisterenavond is dit een te groot risico vinden ze. Helaas heeft een aantal raddraaiers het verpest voor een groot aantal supporters.

Mocht RKC Waalwijk promoveren dan zal de gemeente later in de week een feestelijke huldiging voor RKC organiseren.

Bron: Gemeente Waalwijk / Politie / RKC Waalwijk

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen