R.W.B. VR1 zondag kampioen!

De dames van het RWB zondag team hebben afgelopen weekend hun uitstekende seizoen bekroond met het kampioenschap!

Om 9:30 werd er aangetreden in Dongen tegen DVVC. Omdat dit team derde staat, was winnen zeker niet vanzelfsprekend. Winnen zou wel betekenen dat RWB kampioen zou zijn. De kampioenswedstrijd begon wat slap van Waalwijkse kant. Misschien wilden de dames te graag, want gewerkt werd er voor 100, maar slordig balverlies was het gevolg. DVVC leek gelukkig ook nog niet helemaal in de wedstrijd te zitten, maar het kon nog alle kanten op! Halverwege de eerste helft was het dan eindelijk dat een aanval van RWB succesvol was. Vanuit een voorzet nam spits Joyce de bal aan en één op één met de keeper maakte ze koelbloedig af: 0-1! Dit was ook de ruststand.

Zoals al vaker dit seizoen leek het alsof er bij RWB iets speciaals in de thee zat, want de tweede helft speelde de dames wederom een stuk beter dan de eerste! Hier en daar was dan ook door hoofdtrainer Tibor een wijziging gemaakt in de opstelling. Het positiespel klopte weer en de bal werd met een stuk meer rust rondgespeeld. Toch was het DVVC die vroeg in de eerste helft het net vond. 1-1 zou betekenen dat RWB volgende week pas officieel kampioen zou worden. Dat leken de speelsters maar al te goed te beseffen, want ondanks deze tegenslag werd er goed doorgevoetbald. De ploeg creëerde vele kansen, maar had uiteindelijk een penalty nodig om weer op voorsprong te komen. Petra, die ook het slachtoffer was van de overtreding in de vijandelijke 16, benutte de strafschop. Hierna liet RWB zien waar het voor gekomen was en scoorde Michelle na een goede sprint de 1-3 en Petra van afstand de 1-4. Nadat de scheids afgefloten had, barstte het kampioensfeestje los op het veld, met rode en blauwe rook en natuurlijk alle speelsters (inclusief geblesseerden), trainers en supporters. Dat feest ging direct verder in Waalwijk, waar de platte kar al klaarstond! Heel Waalwijk zal vervolgens wel hebben gemerkt dat RWB VR1 Zondag kampioen is, want het feest was vol op gang tijdens de ronde op de platte kar!

Komende zondag zullen de dames van RWB VR1 Zondag officieel worden gehuldigd bij RWB, na hun laatste wedstrijd tegen DESK om 10:30 op de Gaard. Daarna zal er nog een groot kampioensfeest worden gevierd. Kom dus zeker de dames feliciteren en vier het kampioenschap met hen mee!