R.W.B. VR1zon getroffen door kampioenkoorts

Foto: RWB

Zondag 12 mei. Een dag die bij de dames van RWB Zondag al lang rood omcirkeld in de agenda staat. Om 10:30 stond namelijk de thuiswedstrijd tegen de dames van Baardwijk op het programma. Al maandenlang staat RWB bovenaan de standenlijst, maar door de magere twee punten verschil kon 12 mei zomaar de dag worden dat Baardwijk de koppositie overnam.

Even leek het dan inderdaad ook een zwarte zondag te worden voor de club uit Besoyen. In de eerste helft leek het alsof de zenuwen van invloed waren, want het spel van RWB was niet goed. Baardwijk profiteerde daar natuurlijk graag van en creëerde kans op kans. Gelukkig leek keepster Jelle geen last te hebben van zenuwen en hield ze de ene na de andere bal uit het net. Helaas kreeg Baardwijk één kans te veel en werd na een half uur de 0-1 gemaakt door een hard schot van afstand. Toch leek het alsof deze goal RWB wakker schudde. Langzaam aan verbeterde het spel, er werd weer getikt in plaats van dat de lange bal werd gespeeld en zo verplaatste het spel zich steeds verder van het doel van RWB.

In de tweede helft leek RWB dan ook weer helemaal terug te zijn. Tot heel veel kansen leidde het in het begin nog niet, maar RWB gaf niet op! Dit leidde na een minuut of 25 tot een mooie aanval door het centrum van de Borkse verdediging waarbij Petra de trekker overhaalde en de gelijkmaker binnen prikte. Nu de stand gelijk was, leek het ook alsof RWB steeds makkelijker kon gaan voetballen en alsof Baardwijk er niet meer in geloofde. Kort daarop werd er door de (goed fluitende) scheids een overtreding geconstateerd door Baardwijk net buiten het 16-meter gebied. Het was Imke die de vrije trap nam en deze mooi om de muur heen wist te draaien. Even leek het alsof de keepster van de tegenpartij er nog aanzat, maar het bleek niet genoeg: de bal belandde in het net. De ontlading bij de 2-1 was enorm, iedereen op de Gaard zal de spanning hebben gevoeld! Doordat Baardwijk nu al helemaal alle wil om te winnen op leek te hebben gegeven, kon RWB de wedstrijd makkelijk uit voetballen en maakte Petra het zelf nog af met een mooi schot van afstand: 3-1!

De overwinning op de concurrent zorgde voor een feest dat meteen na het affluiten van de scheidsrechter begon en verder ging in de kleedkamer. Kampioen zijn de dames dan nog niet, maar de kampioenskoorts zorgde voor grote vreugde die door ging tot in de kantine! Met nog twee wedstrijden te gaan, kan RWB komende zondag al officieel kampioen worden uit tegen DVVC in Dongen. De laatste wedstrijd, thuis tegen DESK, zal om 10:30 worden gespeeld en worden afgesloten met een mooi kampioensfeest! Kom de dames zeker aanmoedigen op de Gaard en vier samen met ons het mooie seizoen wat speelsters en staf van RWB VR1zon hebben neergezet!