RWB – Baardwijk derby waar alles in zit

RWB – Baardwijk was een derby zoals een derby moet zijn. Veel publiek, veel goals, rode en gele kaarten, nooit over de schreef, ontknoping in de laatste minuut en een gezellige 3e helft.

De laatste wedstrijden hadden de voorwaartsen van zowel RWB als Baardwijk moeite met scoren. Daar was in de derby die op Paaszaterdag om 17.15 begon niets van te zien, al na 12 minuten had Kevin Vissers namens Baardwijk de score geopend en was het 4 minuten later door Michael Rosenbrand weer gelijk. Ook de 2-1 en de 2-2 vielen na een half uur spelen snel na elkaar. Nu kwam RWB op voorsprong via Justin van der Sanden en was het Davy Heuverling die de stand weer snel gelijk trok. Met de rust was het dus 2-2 en had het publiek zich geen moment verveeld.

De tweede helft werd gaandeweg steeds spannender en zat uiteindelijk iedereen op het puntje van zijn stoel. In deze tweede helft waren er drie cruciale momenten die uiteindelijk leidde tot de 3-3 gelijke stand. Na een uur spelen kwam de van een blessure terugkomende Paul van Oudhuizen het veld in. Nog geen 30 seconden in het veld staande moest hij net voor de 16 meterlijn Tom Sleenhoff met een sliding beletten om door te lopen. Dit was duidelijk een overtreding en omdat de scheidsrechter dit beoordeelde als een doorgebroken speler kon Paul meteen weer met een rode kaart op zak het veld af. Toen Guus Beerens 10 minuten voor tijd de 2-3 scoorde leek het er even op dat Baardwijk de wedstrijd definitief had beslist, RWB stond toen namelijk al 20 minuten met 10 man. RWB bleef echter in een goed resultaat geloven en bleef loeren op dat ene kansje. De ultieme gelegenheid kreeg het in blessuretijd toen RWB vanaf 20 meter een vrije trap mocht nemen. Kevin Remie en Mike van Helvoirt gingen achter de bal staan waardoor Baardwijk keeper Patrick Koenen niet wist of de bal in de linkse of rechtse hoek zou komen. Uiteindelijk was het Kevin Remie die met een loepzuivere schuiver de bal langs de muur in de linker benedenhoek knalde en de 3-3 liet aantekenen.

Na de wedstrijd was RWB het meest tevreden met een puntje omdat het in blessuretijd toch nog langszijde kwam met daarbij aangetekend dat het een half uur met 10 man had gespeeld. Voor RWB zullen de laatste 5 wedstrijden alle een finale zijn die nacompetitie of nog erger rechtstreekse degradatie moeten voorkomen. Deze reeks van 5 wedstrijden start zondag 28 april met een thuiswedstrijd tegen Irene’58. Deze wedstrijd werd eerder door de harde wind na 10 minuten gestaakt. De KNVB heeft bepaald dat de wedstrijd uitgespeeld dient te worden en duurt dus 80 minuten, beginnende met een 0-0 gelijke stand.