R.W.B. verliest degradatiewedstrijd tegen Waspik

RWB voetbalde zondag 14 april de derde van in totaal vier derby’s op een rij. De eerste twee gingen verloren tegen DESK, de gedoodverfde kampioen, waar je dus van kunt verliezen. Uit tegen Waspik was op voorhand een ander verhaal want Waspik stond onderaan. Met RWB dat 3 punten meer had als Waspik kon dit een waar degradatie duel genoemd worden.

Zowel Waspik als RWB waren op voorhand gebrand om te winnen, RWB kon echter alleen het eerste half uur aanspraak maken op een overwinning. Na een half uur spelen kreeg RWB echter een domper te verwerken doordat Waspik met een lob doelman Luuk van Beerendonk verschalkte. Na de rust moest RWB dus meer risico nemen en bracht het met Justin van der Sanden een extra aanvaller in voor een middenvelder. Deze ingreep had echter niet het gewenste effect want Waspik maakte goed gebruik van de ruimte die het kreeg en kwam op 2-0. RWB ging daarna alles op alles spelen en bracht er met Wessel Jacobs nog een extra spits in. 10 Minuten voor tijd besliste de scheidsrechter de wedstrijd, voor een vermeende handsbal ging de bal op de stip en werd het 3-0. Hiermee was de wedstrijd beslist. RWB ging zwaar teleurgesteld het veld af en moest toegeven dat Waspik de zaken energieker had aangepakt en verdiend de punten in Waspik hadden gehouden.

Resultaat is dat RWB verder naar onderen zakt op de standenlijst en samen met Waspik de onderste plaats bezet. RWB heeft wel een mooie gelegenheid om revanche te nemen op de teleurstellende prestaties van afgelopen zondag, op Paaszaterdag komt namelijk Baardwijk op bezoek. Zowel Baardwijk als RWB draaien na de winterstop niet goed waarbij Baardwijk het voordeel heeft dat het 6 punten meer heeft als RWB. De wedstrijd RWB – Baardwijk begint zaterdag 20 april om 17.15 uur.