RKC Waalwijk voetbalt vanaf seizoen 2019/2020 weer op natuurgras

Foto: Pulles & Pulles - RKC Waalwijk

Deze zomer gaat een langdurige wens van ons RKC Waalwijk in vervulling. Het kunstgrasveld in het Mandemakers Stadion wordt vervangen door een natuurgrasmat. Vanaf het seizoen 2019/2020 spelen de Geelblauwen in de eigen thuisbasis daardoor weer op écht gras.

De afgelopen periode heeft RKC intensief onderzoek gedaan en overlegd met diverse partijen naar de mogelijkheden van een natuurgrasveld. Algemeen directeur Frank van Mosselveld legt uit: ‘’De overstap van kunstgras naar natuurgras is altijd één van onze grootste prioriteiten geweest. RKC Waalwijk staat voor voetbal en dat hoort op natuurgras. We willen ons onderscheiden in de faciliteiten en de manier van werken. De terugkeer van een natuurgras van topkwaliteit draagt daar aan bij. We zijn uiteraard niet over één nacht ijs gegaan en hebben ons flink ingelezen over wat voor voeten het in aarde heeft. Met deze keuze bouwen we verder aan een fundament waar we met de club de komende jaren op voort kunnen borduren.’’

Met de keuze voor natuurgras begint een groot project. Het hoofdveld in het Mandemakers Stadion wordt vervangen door een natuurgrasveld, terwijl ook de twee trainingsvelden op het complex op de schop gaan. Deze worden veranderd in een natuurgrasveld en een hybridemat die vanaf komend seizoen gaan dienen als vaste trainingsvelden. De vervanging van het kunstgras naar natuurgras in het Mandemakers Stadion start direct na de laatste officiële wedstrijd van dit seizoen. Aanstaande maandag, 15 april, wordt er gestart met de trainingsvelden.

De verbinding vormen in De Langstraat geldt als kernwaarde van de club. Het past dan ook volledig bij deze visie om bij dit grootschalige project de handen ineen te slaan met lokale ondernemers. Zo wordt aannemersbedrijf Van Wijlen uit Sprang-Capelle aangesteld als hoofdaannemer tijdens dit proces. Tevens wordt Vos Capelle de leverancier van de meststoffen en levert het Waalwijkse Bert van Loon Groentechniek de benodigde machines.

article
91403
RKC Waalwijk voetbalt vanaf seizoen 2019/2020 weer op natuurgras
Deze zomer gaat een langdurige wens van ons RKC Waalwijk in vervulling. Het kunstgrasveld in
https://waalwijk.nieuws.nl/sport/20190413/rkc-waalwijk-voetbalt-vanaf-seizoen-2019-2020-weer-op-natuurgras/
2019-04-13T08:46:58+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2019/04/13084553/MandemakersStadion_Natuurgras.jpg
Nieuws, Sport