“Ketsheuvelse” Wessel Jacobs redt eer R.W.B.

Vorige week speelde de ploeg van trainer Ruud van den Heuvel ook al tegen DESK op Sportpark Eikendijk en verloor nipt met 2-1. Afgelopen zondag trad de ploeg uit Besoyen wederom aan tegen DESK maar dit keer op Sportpark de Gaard.

Op een zonovergoten zondagmiddag, met een aantal honderden toeschouwers langs de zijlijn, begon R.W.B. slecht aan de wedstrijd tegen de ploeg van oud R.W.B. trainer Tom Heijkoop. Al binnen 1 minuut stond R.W.B. op achterstand. Een terechte penalty werd feilloos benut door de ploeg uit Kaatsheuvel, waardoor R.W.B. dus al snel achter de feiten aanliep. Zowel R.W.B. als DESK kregen nog een aantal mogelijkheden, maar het spel speelde zich met name op het middenveld af. Het tempo lag bij beide ploegen te laag waardoor de ruststand dan ook 0-1 was.

Na de rust kwam DESK sterker de kleedkamer uit en kwam al snel op een 0-2 voorsprong. Hierna liep DESK uit naar een comfortabele 0-5. Gezien het wedstrijdbeeld was de zege verdiend maar de 0-5 die na 81 minuten spelen op het scorebord stond gaf een vertekend beeld van de krachtsverschillen op het veld. Voor Cas van Bruchem was het, afgezien van de 0-5 achterstand, wel een speciale middag. Na 82 minuten maakte de 17-jarige linksbenige middenvelder zijn debuut voor het vlaggenschip van R.W.B. 1. Wie dacht dat R.W.B. niet zou scoren kwam bedrogen uit. Oud – DESK speler Wessel Jacobs redde namelijk nog wel de eer door de 1-5 te scoren.

Na de wedstrijd werd Brent van Look terecht door trainer Ruud van den Heuvel verkozen tot “man of the match”. Bloemensponsor BloemMarlou uit Waalwijk overhandigde de mooie bos met bloemen.

Komende zondag 14 april speelt de ploeg van trainer Ruud van den Heuvel een uitwedstrijd tegen de laagst geklasseerde ploeg uit de 3e klasse. De Rood-Wit-Blauwen spelen dan in en tegen Waspik. R.W.B. kan wederom alle steun gebruiken om de 3 punten mee naar Besoyen te nemen. Vanuit R.W.B. wordt er een fietstocht georganiseerd naar Waspik. Meer informatie hierover bij Sjaak Timmermans.