SSC’55 verrast SV Capelle in derby

In de voorgaande wedstrijd tegen koploper Sleeuwijk liep SSC’55 in de laatste tien minuten met 4-1 geflatteerd tegen de lamp. De laatste weken laat de formatie van interim coach Arjen Dekkers echter een stijgende lijn zien, zeker nu spits Frank ter Schiphorst zijn neus voor het scoren weer in de juiste richting heeft staan. Afgelopen zaterdag zou dat zeer van pas komen in de derby bij SV Capelle.

SSC’55 heeft de komende tijd niet de beschikking over basisspeler Boyd de Jong, die langdurig is uitgeschakeld vanwege een knieblessure. Voorafgaand aan de wedstrijd houdt SV Capelle leider John Treffers een toespraak i.v.m. het noodgedwongen afscheid van Jurgen van Selst (kruisbandblessure), de voor SV Capelle meest scorende spits ooit.

SSC’55 is er deze middag zeer op gebrand om een goed resultaat neer te zetten en laat dat vanaf de aftrap al zien. In de 4e minuut speelt Sijmen Branderhorst de bal te zacht terug op doelman Dennis van Turnhout en is Frank ter Schiphorst er als de kippen bij om de bal te onderscheppen. Met een mooie schuiver zet hij SSC’55 op een snelle 0-1 voorsprong. De thuisploeg heeft wat tijd nodig om van de schrik te bekomen en heeft, mede door de stormachtige wind, moeite om een goede aanval op te zetten. Na ruim een kwartier wordt een aanval van SSC’55 afgeslagen en geeft Vedad Hadzic een voorzet, waar Quinten van Caem net niet bij kan. Kort hierna valt Justin van Ark geblesseerd uit. Bart Vermeulen vervangt hem. Vedad Hadzic krijgt hierna een uitgelezen scoringsmogelijkheid, maar hij kopt hoog over. Datzelfde overkomt Serhan Eyupoglu tien minuten later na een voorzet door Quinten van Caem. Vlak voor het rustsignaal krijgt Eyupoglu wederom een mogelijkheid, nu uit een corner, maar kopt hij de bal in de handen van doelman Gijs Nieuwenhuizen. SSC’55 gaat met een verrassende voorsprong pauzeren.

Na rust blijft de verwachte stevige aanvalsdruk door de thuisploeg vooralsnog uit. SSC’55 weet met inzet en passie de opbouw van SV Capelle goed te ontregelen en blijft zelf gevaarlijk in de omschakeling. In de 59e minuut slaat SSC’55 een aanval af en met een snelle actie over rechts plaatst Maik Kemmeren de bal voor het doel waar Frank ter Schiphorst met een mooie snoekduik in de uiterste benedenhoek kopt en doelman Van Turnhout het nakijken geeft, 0-2.
In de fase hierna probeert SV Capelle de aansluitingstreffer te forceren. Doelman Gijs Nieuwenhuizen onderschept een inzet van de ingevallen Daryll-Lee Maasland en moet daarna wederom in actie komen bij een vrije schop van Serhan Eyupoglu op 17 meter afstand van het doel. Nieuwenhuizen stopt de in de benedenhoek geplaatste schuiver. Een kwartier voor tijd gaat Bart Vermeulen in de fout bij een overtreding op Dennis Heijblom. Scheidsrechter Huser trekt resoluut de rode kaart, waarna SV Capelle met tien man verder moet. De thuisploeg lijkt, mede door de onophoudelijk storende acties van SSC’55, niet meer in staat de achterstand goed te maken. In de slotfase loopt aan SSC’55 zijde verdediger Rob van Kuyk tegen zijn tweede gele kaart op en mag ook hij de kleedkamer voortijdig gaan opzoeken. Getalsmatig zijn de verhoudingen hiermee weer gelijk getrokken. Een geweldig schot van Daryll-Lee Maasland in blessuretijd lijkt de thuisploeg de aansluiting te brengen, maar met een miraculeuze reactie weet Gijs Nieuwenhuizen de bal te pareren. SSC’55 haalt vanuit een underdog positie drie belangrijke punten binnen in de strijd om degradatie. De ploeg begint beter te draaien en heeft met name met Frank ter Schiphorst het scorend vermogen weer terug. Achterin ontwikkelt Gijs Nieuwenhuizen zich tot een solide sluitpost.

In de komende weken volgen cruciale wedstrijden tegen mede-degradatiekandidaten, maar SSC’55 kan deze met zelfvertrouwen tegemoet zien. Daarom veel blije gezichten bij de huiswaarts kerende SSC’55 aanhang. Aanstaande zaterdag komt RFC naar sportpark Van Wijlen, aanvang 14.30 uur.