Koploper Sleeuwijk uiteindelijk toch te sterk voor SSC’55

Na de knappe winst op Sparta’30 een week eerder, moest SSC’55 nu naar het hol van de leeuw tegen koploper Sleeuwijk. Sleeuwijk maakte een flinke 5-1 uitglijder tegen HSSC’61 en was er uiteraard op gebrand deze misstap nu goed te maken.

De thuisploeg gaat voortvarend van start en reeds in de 3e minuut krijgt aanvoerder Michiel Marinissen een fraaie kopkans die in het zijnet verdwijnt.
Even later ontstaat een gevaarlijke situatie voor het doel van SSC’55 bij een vrije schop op de 16 meterlijn, maar Barry Ruitenberg knalt tot twee keer toe in de goed opgestelde muur. In de 12e minuut zit het de geelzwarten niet mee als een kopbal van Frank ter Schiphorst de buitenkant van de paal schampt. Direct hierna volgt aan de andere kant een voorzet van Ruitenberg op Marinissen die ongehinderd kan inkoppen, maar er ongewild toch voor kiest de bal naast het doel te plaatsen. De thuisploeg is even later in een juichstemming door een doelpunt, dat niet wordt toegekend omdat de bal de achterlijn reeds was gepasseerd voordat de voorzet kwam. In de 20e minuut neemt Maik Kemmeren voor SSC’55 een hoekschop. Via Frank ter Schiphorst komt de bal bij Emanuel Nsita die schitterend over alles en iedereen heen in het doel kopt en SSC’55 op een verrassende 0-1 voorsprong zet. SSC’55 geeft in deze fase uitstekend partij en doet zeker niet onder voor de koploper. Kort voor de pauze zijn er nog kansen op de gelijkmaker voor Sleeuwijk, maar Pasqualle Verwoerdt en Barry Ruitenberg verzuimen deze te verzilveren.

De thuisploeg zet meteen na rust de aanval in en na vier minuten sorteert dit effect als Michiel Marinissen een assist geeft op Barry Ruitenberg die heel makkelijk de gelijkmaker kan intikken, 1-1. Sleeuwijk trapt nu op het gaspedaal en weet, ondanks goede tegenstand, de nodige kansen te creëren. In de 62e minuut volgt een voorzet van Jenner Koek, die veelvuldig bij de aanvallende acties is betrokken, op Pasqualle Verwoerdt die een vrije kopkans om zeep helpt.
Tien minuten later ontvangt Koek de bal uit een steekpass en speelt de bal laag in in het strafschopgebied, maar iedereen mist de bal. Even later raakt Pasqualle Verwoerdt de paal. Ruim tien minuten voor tijd neemt de ingevallen Maarten de Bruijne een hoekschop die door Danilo Kros vallend wordt ingekopt, 2-1. Een tegenactie van Kevin Knippels aan de andere kant leidt slechts tot een inzet die langs de tweede paal verdwijnt. In de 85e minuut is het wederom Koek die die zich manifesteert en de bal perfect aflegt op aanvoerder Marinissen. Hij neemt de 3-1 voor zijn rekening. Het mooiste doelpunt van de middag volgt in blessuretijd. Marinissen plaats de bal op Verwoerdt, die met een onnavolgbare hakbal de bal over doelman Gijs Nieuwenhuizen werkt en de eindstand op 4-1 bepaalt.

SSC’55 heeft deze middag gestreden voor wat het waard was. Lange tijd zag het ernaar uit dat er wellicht een puntje mee naar huis kon worden genomen, maar in de slotfase deelde Sleeuwijk dan toch de genadeklap uit. Het niveauverschil tussen kop- en staartpositie werd vooral in de tweede helft wel zichtbaar. Op de ranglijst deelt SSC’55 nu de laatste plaats met Asperen.

Komend carnavalsweekend is er geen competitieprogramma. Het weekend daarna mag SSC’55 op bezoek bij dorpsgenoot SV Capelle, aanvang 14.30 uur.

• Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Binnenkort start de WaalwijkApp (iOSAndroid) met een spaarprogramma voor gratis producten. Blijf op de hoogte door de WaalwijkApp facebookpagina te liken.