S.V. Capelle sluit 2018 goed af: 1-4 winst bij Sparta’30

S.V. Capelle ging zaterdag voor de laatste competitieronde voor de winterstop op bezoek bij Sparta’30 in Andel. In de openingsfase was er een schietkans voor Sparta’30 via Lennard van Andel, maar dit schot ging over. Hierna kansen voor S.V. Capelle via Serhan Eyupoglu en Daryll-Lee Maasland, maar ook deze schoten over.

In de 25e minuut volgde toch de voorsprong voor S.V. Capelle. Onur Ulusan haalde uit en zag dat Sparta’30 doelman Martijn de Graaf zijn inzet niet goed verwerkte: 0-1. Hierna nog een schietkans voor Onur Ulusan, maar deze werd wel gered door de Sparta’30 doelman. Davey van Balkom kreeg even later nog een kans namens Capelle, maar deze mikte te hoog. Enkele minuten voor rust volgde toch de verdiende 0-2 voor S.V. Capelle: Serhan Eyupoglu bracht Onur Ulusan in stelling en deze werkte de 0-2 binnen.

Na de rust drong S.V. Capelle minder aan. Het kreeg nog kansen via Daryll-Lee Maasland en Serhan Eyupoglu, maar beiden schoten naast. Het was echter Sparta’30 dat de aansluitingstreffer maakte. S.V. Capelle gaf in de 70e minuut onnodig een vrije trap weg op een gevaarlijke plaats. De bal werd voor gegeven en hieruit kon de ingevallen Frank Verbruggen de 1-2 scoren. Een korte fase had S.V. Capelle het hierna moeilijk, waarbij het geluk had dat Sparta’30 een kopkans niet verzilverde. In de 78e minuut wist S.V. Capelle echter de voorsprong uit te breiden naar een veilige marge: Quinten van Caem brak door en gaf een goede voorzet op Serhan Eyupoglu, die hieruit de 1-3 binnenkopte. Vrijwel meteen hierna schoot Stefan Zopfi S.V. Capelle via een mooi schot naar de 1-4 en dit werd ook de eindstand.

S.V. Capelle sloot 2018 dus goed af en hervat de competitie op zaterdag 19 januari met de derby thuis tegen NEO’25. De week er voor oefent S.V. Capelle op zaterdag 12 januari thuis tegen Groot-Ammers.