WZV zwemt internationaal in Unna, Duitsland

Foto: WZV

We moeten terug naar het jaar 2001 voor de laatste keer, dat een 7-tal WZV-ers aan een zwemwedstrijd in het Duitse Unna deelnam. Afgelopen weekend daarentegen namen maar liefst 30 WZV-ers deel aan de jaarlijkse Sprintvierkamp in Unna.

Ze togen op zaterdag in volgepakte auto’s naar dit mooie stadje net voorbij Dortmund, kregen een fantastisch verblijf (Ringhotel Katharinen Hof) aangeboden in het centrum en vermaakten zich op zaterdagmiddag in het zwembad en ’s avonds op de sfeervolle Kerstmarkt en horecagelegenheden in het centrum van de stad.

De wedstrijd vond plaats op zondag. Er werd een totaalklassement opgemaakt voor de 4 sprintafstanden: 50m vlinderslag, 50m rugslag, 50m schoolslag en 50m vrije slag. Goud was er voor Marlotte Spohr en Milo Janssen. Zilver was er voor Jade & Jort Hoppenbrouwers, Kailen Roa Bernardo, Jona Dörr, Larion van der Meer en Catrina Hagens. Brons was er voor Elise Dörr en Anne Verhoef. Tijdens de afsluitende estafette 25x25m vrije slag gemengd wist WZV in 6:26,08 beslag te leggen op de 2e plaats.

Er werden 41 PR’s gezwommen. De grootste vooruitgang werd daarbij gerealiseerd door Larion van der Meer, gevolgd door Marleen Scholten, Timo Harteveld, Maurice van Alebeek, Evelien Scholten, Jens Hoppenbrouwers, Demi Kemmeren, Wessel Roosenbrand, Thomas van den Linden, Jona Dörr, Tom Bakker, Tim Veraa, Elise Dörr, Veerle van Ballegooijen en Maikel Blijlevens.