S.V. Capelle haalt uit bij koploper Sleeuwijk: 1-7

S.V. Capelle ging zaterdag op bezoek bij koploper Sleeuwijk. Na 5 minuten een aanval van de gastheren, waarbij de inzet over het Capelle doel ging. Het was echter S.V. Capelle dat in de 13e minuut op voorsprong kwam. Via Onur Ulusan en Serhan Eyupoglu belandde de bal bij Davey van Balkom, die vanuit de draai de 0-1 binnenschoot.

Enkele minuten later vergrootte Capelle de voorsprong: via een mooie actie van Justin van Ark werd Jimmy Moonen in stelling gebracht, die Capelle naar 0-2 schoot. Kort hierna kreeg Sleeuwijk nog een kopkans, maar deze ging naast het Capelle doel. Op het half uur kwam S.V. Capelle op 0-3: vanuit een corner scoorde Serhan Eyupoglu. Jurgen van Selst kopte S.V. Capelle even later naar de 0-4.

Kort na rust een gevaarlijk moment voor het Capelle doel, waarbij Sleeuwijk spit Frans van den Steenhoven zijn inzet net naast zag gaan. Enkele minuten later een overtreding van Sleeuwijk binnen de 16 meter. Serhan Eyupoglu benutte de toegekende strafschop en dus 0-5. Sleeuwijk raakte even later de paal van het Capelle doel. In de 73e minuut kwam S.V. Capelle op 0-6: Jimmy Moonen legde af op Onur Ulusan en deze rondde af. Even later was Davey van Balkom nog dichtbij een doelpunt, maar zijn lob ging net over het Sleeuwijk doel. Vrijwel meteen hierna schoot Onur Ulusan S.V. Capelle naar de 0-7. Sleeuwijk deed enkele minuten voor tijd nog iets terug via een doelpunt van de ingevallen Maarten de Bruijne: 1-7. Dit werd ook de eindstand. Een mooie overwinning voor S.V. Capelle dat hierdoor koploper Sleeuwijk weer in het vizier krijgt met een achterstand van 3 punten.

Komende zaterdag speelt S.V. Capelle de laatste wedstrijd voor de winterstop: thuis wordt dan gevoetbald tegen GDC. Er wordt om 14.30 uur afgetrapt op het Mandemakers Sportpark.