WSC moet het doen met één puntje

Roel Duquesnoy: gelijkmaker

Het is WSC niet gelukt om weg te komen uit de gevarenzone in de tweede klasse E. Afgelopen zondag eindigde de streekderby, tevens zes-puntenwedstrijd tegen hekkensluiter Uno Animo in een gelijkspel. In Loon op zand werd het 1-1.

De Loonse tricolores begonnen goed aan wedstrijd. Al na drie minuten mocht de thuisploeg vanaf de elfmeterstip aanleggen. Gelukkig voor WSC ging de pegel over het doel. Maar Uno Animo kwam in de eerste helft toch op voorsprong en op dat moment ook niet onterecht (1-0). Voor WSC was dit een wake up call. De Waalwijkers kregen meer vat op de wedstrijd. Het leverde enkele kansjes op maar geen goals in het resterende deel van de eerste helft.

In de tweede helft was WSC de betere ploeg. Uno Animo moest ver terug , maar kon wel gevaarlijk worden via de counter. Een kwartier voor tijd kwam de gelijkmaker van de voet van Roel Duquesnoy(1-1). In de slotfase kreeg de ploeg van Norbert Rebsch nog een opgelegde kans om de 1-2 op het scorebord te krijgen. Maar de kans kon niet worden verzilverd.

Met dit gelijke spel schiet WSC weinig op. Als je onderin weg wilt komen moet je potjes tegen de hekkensluiter winnen. De oranje-zwarten bivakkeren nu op de 11e plaats met 8 punten uit 9 wedstrijden. Met nog drie wedstrijden te gaan voor de winterstop, waarvan nog twee thuis, hebben de Waalwijkers nog volop mogelijkheden om punten binnen te halen en de aansluiting te vinden bij de veilige middenmoot. Te beginnen komende zondag wanneer het goed draaiende SC Kruisland (gedeelde tweede plaats) naar sportpark Eikendonk komt. Aftrap 14.30 uur.