S.V. Capelle wint overtuigend van RFC: 5-2

S.V. Capelle voetbalde zaterdag voor de tweede opeenvolgende keer thuis. Deze keer was RFC uit Raamsdonksveer de tegenstander.

S.V. Capelle had wat recht te zetten na vorige week, maar toch was het RFC dat in de openingsfase het meeste initiatief nam. Zo ging een schot net naast het Capelle doel en was er even later ook een kopkans voor de bezoekers, die eveneens naast ging. Gaandeweg begon S.V. Capelle gevaarlijker te worden. Halverwege de eerste helft resulteerde dit in de voorsprong. Via een steekpass van Onur Ulusan belandde de bal bij Serhan Eyupoglu en deze bracht Jurgen van Selst in stelling, die de 1-0 aantekende. Even later kon Jurgen van Selst alleen op het RFC doel af, maar zag hij zijn inzet net naast gaan. Enkele minuten voor rust werd het via een mooi schot van Quinten van Caem 2-0 voor S.V. Capelle.

Na de hervatting waren de betere kansen weer voor S.V. Capelle, maar duurde het tot de 79e minuut voordat het 3-0 werd via Onur Ulusan. Kort hierna moest Capelle met 10 man verder nadat Storm van Boxel zijn tweede geel kaart incasseerde. S.V. Capelle maakte een minuut later een overtreding binnen de eigen 16 meter. Dit betekent een penalty voor de bezoekers, die Jeffrey Leemans verzilverde: 3-1. Spannend werd het echter niet meer, want enkele minuten later schoot Onur Ulusan S.V. Capelle naar de 4-1. RFC scoorde nog een keer via Ayhan Uslu, waarna Daryll-Lee Maasland de eindstand bepaalde op 5-2.

Komende zaterdag mag S.V. Capelle op bezoek bij koploper Sleeuwijk.