Doelpuntrijke wedstrijd RWB – SCO eindigt in 3-3

Voor de supporters van SCO en RWB was de wedstrijd er een waar 6 doelpunten te bewonderen vielen en was het een wedstrijd die tot de laatste minuut spannend bleef. Supporters zaten dan ook regelmatig op het puntje van hun stoel en verveelden zich geen moment.

Bij RWB waren alle drie de selectiekeepers door blessures en vakantie niet beschikbaar, reden waardoor JO19-1 keeper Luuk van Oers op 17 jarige leeftijd zijn debuut mocht maken. Uitgaande van de stand zou winst voor RWB tegen de nummer laatst op voorhand logisch zijn, RWB haalt echter vreemd genoeg de meeste punten tegen de ploegen die boven ze staan op de ranglijst. Na een half uur spelen leek het er echter op dat aan deze gewoonte een einde kwam, want met doelpunten van Kevin Remie en aanvoerder Dennis Timmermans was het na een half uur spelen 2-0. Met twee doelpunten snel achter elkaar wist SCO het toch voor elkaar te krijgen dat beide ploegen met een 2-2 stand gingen rusten.

Na een uurtje spelen brak Justin van der Sanden door de verdediging en was net iets eerder bij de bal als SCO keeper Berrie van Dijk waardoor RWB weer met 3-2 voorkwam. Net als voor rust maakte SCO ook nu vrijwel meteen de achterstand goed en was het weer 3-3. Inmiddels stond SCO door een rode kaart met 10 man. RWB deed er alles aan om in het laatste half uur toch de winst naar zich toe te trekken. Daarbij wisselde trainer Ruud van den Heuvel een verdediger tegen een aanvaller en verhoogde het de druk op SCO. Deze wissel betekende de eerste speelminuten voor de afgelopen zomer naar RWB overgekomen Rob Corman. Hij liet zich ook meteen zien, maar had de pech dat de keeper van SCO met zijn vingertoppen zijn schot toch nog tegen de lat kon drukken. Verder kreeg RWB nog een aantal vrije trappen net buiten het strafschopgebied, en was er nog een ware crimmage maar het mocht allemaal niet baten, het bleef 3-3.

Volgende week speelt RWB wederom thuis, dan tegen het eerste elftal van Bavel, wat met 2 punten meer dan RWB op de 4e plaats staat.