Derde opeenvolgende winst WSC blijft uit

Jimmy Jansen namens WSC in actie

Na twee opeenvolgende overwinningen is het tweedeklasser WSC niet gelukt om ook de derde zege aan dit rijtje toe te voegen. Het taaie Unitas ’30 ging met de punten aan de haal op sportpark Eikendonk. Zondag wacht in Loon op Zand de streekderby tegen Uno Animo.

WSC kon in de eerste helft nauwelijks vat krijgen op de ploeg uit Etten-Leur. De oranje-zwarten slaagden er niet in om controle over de wedstrijd te krijgen en creëerden ook nauwelijks kansen. Dankzij goed keeperswerk van Rodney Schrauwen kwam er geen achterstand op het scorebord. En WSC kwam ook goed weg toen een Ettense inzet via de linkerpaal en de rechterpaal in de handen van Schrauwen terechtkwam. Pas in de slotfase van de eerste helft lukte het WSC om zelf ook aan voetballen toe te komen.

Er volgden enkele omzettingen in de rust. Dat gaf een ander spelbeeld want WSC was nu zeker gelijkwaardig aan de ploeg uit Etten-Leur. Maar de geel-zwarten kwamen toch op voorsprong,. Na een uur spelen werd slordig verdedigen van WSC resoluut afgestraft: 0-1. Met nog een half uur te gaan knokte WSC voor wat het waard was. Langzaam maar zeker werd Unitas ’30 teruggedrongen en zeker in de laatste tien minuten was er sprake van een Waalwijks offensief. Het leverde de ploeg van Norbert Rebsch twee grote kansen op, helaas zonder succes. Daarnaast zag de arbiter in een overtreding binnen de zestien géén strafschop voor WSC. Een puntje zou het maximaal haalbare zijn geweest deze middag en op basis van de tweede helft ook niet onverdiend. Maar Unitas ’30, dat deze middag goed en degelijk speelde, nam de punten mee naar Etten-Leur en WSC bleef met lege handen achter.

Geen punten deze speelronde, dus ook geen sprongetje op de ranglijst zoals we de laatste weken gewend waren. Na acht speeldagen vindt WSC zichzelf met zeven punten terug op de twaalfde positie van de ranglijst. In de gevarenzone dus. Maar de verschillen in de tweede klasse E zijn (nog) klein. Zondag wacht de enige (streek)derby die WSC dit seizoen gaat spelen: Uno Animo. En gezien de standenlijst (de ploeg is hekkensluiter met zes punten) is dit niet alleen een derby maar ook een zes punten wedstrijd. Een hele interessante pot zondagmiddag in Loon op Zand.

Rond de wedstrijd tegen Unitas ’30 waren de 65+ leden van WSC eregast. Het was namelijk de eerste WSC Veteranendag. Vooraf kregen zij een toelichting op het speelplan van trainer Norbert Rebsch en ook achteraf kon er met de trainer en spelers wordt nagekaart. Een mooi initiatief dat een behoorlijke opkomst kende en zeker op de agenda terug zal komen.