WSC huldigt jubilarissen

Foto: Pulles&Pulles

Aan het begin van de jaren ’70 van de vorige eeuw werd binnen WSC het plan opgevat een avond te organiseren voor oudere WSC-ers en oud-WSC-ers. Op 10 november 1972 was het zover: de WSC Jubilarissenavond, toen nog onder de naam 50+ Avond, ziet het levenslicht. Het werd een succes en het moest elk jaar terugkomen op de agenda. Een traditie was geboren.

Inmiddels heeft de Jubilarissenavond in het najaar een vaste plaats op de agenda bij de Waalwijkse club. Afgelopen vrijdag 2 november kon de 47e editie van deze clubtraditie worden gevierd. Jaarlijks vormen de jubilarissen van de club het middelpunt van de avond. Zij worden allemaal gehuldigd en ook het aloude clublied wordt nog steeds gezongen. Daarnaast is het een reünie-achtige ontmoeting en gaat het héél vaak, uiteraard, over vroeger.

Dit jaar mocht erevoorzitter Ton Elings een achttal jubilarissen in het zonnetje zetten, samen goed voor maar liefst 500 jaar clubgeschiedenis! Twee ervan vanwege een lidmaatschap van maar liefst 75 jaar: Piet van Bladel en Adri van de Griendt. Een ander tweetal werd gehuldigd voor het 65-jarig lidmaatschap: Mari van Veldhoven en Ad de Negro. Drie leden vierden hun 60-jarig “dienstverband”: Hans Claasen, Bart van Engelen en Toon Gouda. En de zilveren speld voor 40 jaar lid van WSC werd uitgereikt aan Twan Elshout.

Binnenkort krijgt deze avond min of meer een verlengstuk in de vorm van de eerste WSC Veteranendag. Op zondag 18 november zijn alle leden van 65 jaar en ouder eregast bij de competitiewedstrijd WSC – Unitas ’30.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden