Tachos Heren 1 verliest nipt van BEVO HS2

Afgelopen zondag stond de 7e competitiewedstrijd in de handbaleredivisie op het programma. Na een weekend rust traden de mannen van Tachos aan tegen BEVO HS2 in Panningen. Twee ploegen die op papier aan elkaar gewaagd lijken, want zowel Tachos als BEVO bekleden momenteel een plek in het midden van de ranglijst.

Direct nadat het startsignaal klok werd duidelijk dat de mannen van Vladan Mijalkovic niet scherp waren. De openingsfase van de wedstrijd was matig en werd gekenmerkt door slordig spel. Dit resulteerde al snel in een 3-0 achterstand. Na een aantal mooie aanvalstreffers van Tachos werd de stand teruggebracht naar 3-2, maar gedurende de eerste helft bleef Tachos tegen een achterstand aankijken. “De verdediging stond niet goed. Je ziet dat wij te ‘lief’ zijn in de dekking en het stukje beleving en passie miste de eerste helft totaal” vertelt aanvoerder Cas Verbunt. “We laten ons té makkelijk passeren en dat is zonde. Op die manier krijg je snel tegendoelpunten en kom je ook niet aan je eigen spel toe”. Volgens Verbunt moet de Waalwijkse equipe het echt hebben van hun dekking om vanuit daar verder op te bouwen. Met een tussenstand van 16-13 in het voordeel van BEVO werd duidelijk dat er in de tweede helft iets moest gaan veranderen. “In de rust werden we als team stevig aangesproken en op ons plek gezet, wat ook zeker nodig was om de scherpte in het spel terug te krijgen”.

Ook direct na rust wist Tachos het spel niet om te turnen en liep BEVO op een zeker moment uit naar 4 à 5 doelpunten verschil. Hierna zagen de toeschouwers de vechtlust in de ploeg beetje bij beetje toenemen. Een aantal snelle aanvalstreffers zorgde ervoor dat Tachos de leiding nam in het spel en zelfs op voorsprong kwam. Met een 20-21 in het voordeel van Tacos nam BEVO een time-out. Gaandeweg kreeg Tachos iets meer grip op de wedstrijd en mede door een aantal tijdstraffen werd de voorsprong op BEVO behouden. Helaas toonde Tachos in de slotfase van de wedstrijd ongeveer hetzelfde beeld als de voorgaande wedstrijd tegen Quintus. “We stonden, na hard knokken, met twee doelpunten voor, maar door verkeerde beslissingen en een aantal gemiste doelpogingen komt BEVO op een gelijke stand”, aldus Verbunt. Met 31-31 op het scorebord is het billenknijpen voor de toeschouwers. “Ook de acties daarna wisten wij niet omzetten in doelpunten en in de laatste 5 seconden van de wedstrijd scoort BEVO dan wel het winnende doelpunt. Dat is zó zuur!” aldus de aanvoerder van Red-Rag Tachos. “Deze wedstrijd is wederom een enorme leerschool voor ons. Als jonge ploeg kunnen wij leren van onze fouten en dan is het de taak om deze week hard te trainen en ons te gaan focussen op de wedstrijd aan aankomend weekend’.