Wedstrijd TSC – RWB draait 180 graden om

RWB speelde zondag 4 november in Oosterhout de uitwedstrijd tegen het sterker geachte TSC. In de beginfasen was dit ook helemaal zo en had RWB moeite om TSC van het lijf te houden.

RWB werd in deze periode op de flanken voorbij gelopen en kwam al snel op een 1-0 achterstand. Na ruim een half uur te hebben gespeeld werd het zelfs 2-0 en zag het er dramatisch uit voor RWB, keeper Yassine Sellami was in deze fase van de wedstrijd degene die met goede reddingen RWB op de been hield. De laatste 5 minuten in de eerste helft waren voor RWB en zorgde voor de 2-2 gelijke stand bij de rust. In eerste instantie was het Justin van der Sanden die RWB terug bracht in de wedstrijd en daarna kon Ronald Possemis net voor rust de gelijkmaker gemakkelijk binnen lopen.

Was dit net voor rust al enigszins te zien, na rust kreeg de wedstrijd een geheel andere wending. TSC had de intentie wel om weer net als voor rust de duimschroeven aan te draaien, maar had een geheel uit een ander vaatje tappend RWB tegenover zich. Resultaat was dat TSC niet meer in staat was om grote kansen te creëren en waren de tegenstoten van RWB steeds dreigender. Langzaam ging bij RWB het besef leven dat er zelfs nog meer in zat dan een gelijk spel. Halverwege de 2e helft deed zich overigens nog een heuglijk feit voor, Mohamed Sellami mocht na een lange tijd blessureleed weer zijn eerste speelminuten maken in RWB-1. Iets wat iedereen Mo, broertje van keeper Yassine Sellami, van harte gunt. Toen 5 minuten voor tijd een TSC verdediger over de bal trapte kon invaller Pjotr te Berge langs het heen lopen en maakte hij alleen voor doelman Wouter Kops deze kans met een klein lobje subtiel af en stond het 3-2 in het voordeel van RWB. Ook al wilde TSC graag, het kreeg daarna geen kansen meer om nog gelijk te komen en ging RWB met de 3 punten aan de haal.

Met de zege staat RWB nu wat steviger in de middenmoot en dat geeft RWB een tevreden gevoel. Volgende week is er in de 3e klasse B een inhaalprogramma gepland en speelt RWB niet, de week daarop zondag 18 november speelt RWB thuis tegen het Oosterhoutse SCO.