VV NEO’25 verslaat rood aanlopend Vuren

Foto: Mari van Ee

Voor VV NEO’25 stond op zaterdag 3 november 2018 de uitwedstrijd tegen Vuren op het programma. Vuren, dat onder leiding staat van Ron Vlot, vergaarde tot op een heden een zestal punten uit een dito wedstrijden.

VV NEO’25 is na de (traditionele) slechte start opgekrabbeld en voetbalde de laatste vier wedstrijden een totaal van tien punten bijeen. Beide ploegen waren er op gebrand om met een driepunter van het veld te stappen om respectievelijk aansluiting te houden met de middenmoot en de positie in de middenmoot te versterken. Bij VV NEO’25 was er voor het eerst sinds lange tijd weer een basisplaats voor Laurens Bogers, die een meer dan solide wedstrijd speelde.

In de openingsfase is het voor beide ploegen aftasten. De penibele veldomstandigheden helpen daarbij niet mee om verzorgd voetbal ten tonele te brengen. De eerste mogelijkheid valt na een kwartier te noteren. Na een uitstekende steekpass verschijnt Jordy Rosenbrand oog in oog met de sluitpost van de thuisploeg. Rosenbrand mikt voorlangs. Ondanks dat Vuren een optisch overwicht heeft in de beginfase, krijgt de thuisploeg nauwelijks doelrijpe mogelijkheden. Na een half uur spelen valt de eerste treffer van de middag te noteren. Na goed terugleggen van Nick van Gils weet Nicky van Wanrooy de doelman met een listige stuit te passeren: 0-1. Niet veel later heeft Vuren geluk dat het elftal niet gedecimeerd wordt: arbiter Henri den Hertog besluit om een natrappende beweging van Bastiaan van Horssen in de rug van Nick van Gils slechts met een gele prent af te doen. Op slag van rust zorgt zwak uitverdedigen aan VV NEO’25 zijde ervoor dat Luuk van der Vliet zijn ploeggenoot Kaj Brijder in staat kan stellen om de gelijkmaker aan te tekenen. Met een egale stand zoeken beide elftallen de kleedkamers op.

Foto: Mari van Ee

Net als in de voorgaande twee wedstrijden laat VV NEO’25 in de fase na rust beter veldspel zien. Eerst wordt een vrije trap van Nick van Gils door een verdediger van de doellijn gekopt. Niet veel later brengt de paal redding op een kopbal van aanvoerder Jesse Trapman. In de rebound is Nicky van Wanrooy er echter als de kippen bij om met zijn vijfde competitietreffer de 1-2 aan te tekenen. VV NEO’25 blijft in deze fase de bovenliggende ploeg en zoekt naar de definitieve beslissing. De net ingevallen Ramiro van de Leur lijkt op weg naar de 1-3, maar wordt daarbij neergelegd door Bastiaan van Horssen. Arbiter Den Hertog presenteert de verdediger zijn tweede gele en dus rode kaart. Aan beide kanten lopen de frustraties op. VV NEO’25 trainer Stefan Brok neemt het wijze besluit om twee spelers met een gele kaart op zak, Ruud van Dongen en Lars van Caem, te vervangen. Met Robin Rosenbrand en Joey van Wanrooij komen er twee verse krachten binnen de lijnen. VV NEO’25 doelman Sam Brok moet nog eenmaal handelend optreden op een kopbal van de thuisploeg. De opdracht voor de thuisploeg wordt nog moeilijker als jongeling Ronald Vroegh na een slaande beweging de douche op kan zoeken. Het is aan de onzorgvuldigheid bij VV NEO’25 te wijten dat de definitieve beslissing niet valt. Achtereenvolgens missen Ramiro van de Leur, Nick van Gils en Nicky van Wanrooy enkele dotten van kansen. Desalniettemin kan de Sprangse ploeg wederom drie punten bijschrijven.

De overwinning van VV NEO’25 valt niet onverdiend te noemen. Desondanks zijn er nog genoeg verbeterpunten voor de Sprange equipe. Met het oog op de aankomende wedstrijden, waarin de strijd aan zal worden gegaan met de hoger aangeschreven ploegen, zal de ploeg van oefenmeester Brok nog stappen moeten maken. Over twee weken ontvangt VV NEO’25 op Sportpark de Gaard GVV’63.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen