Koploper Sleeuwijk maakt korte metten met SSC’55

Zaterdag ontving SSC’55 koploper Sleeuwijk op sportpark Van Wijlen. De bezoekers namen een week eerder de koppositie over van SC Everstein en leden nog geen enkele nederlaag. SSC’55 daarentegen boekte slechts één overwinning en snakt naar de tweede. Op voorhand een zeer moeilijke opgave.

Van het begin af aan is duidelijk waar Sleeuwijk voor naar Sprang-Capelle is gekomen. In de derde minuut laat Frans v.d. Steenhoven al zijn eerste actie noteren met een schot via onderkant lat. SSC’55 komt goed weg als de bal terug het veld in springt. Kort hierna passt Jenner Koek op Michiel Marinissen, die vervolgens net naast het doel kopt. SSC’55 komt na tien minuten voor het eerst voor het doel van Sleeuwijk. Vanuit een corner komt de bal bij Emanuel Nsita die hoog over schiet. Sleeuwijk is de beter voetballende ploeg en trekt de wedstrijd naar zich toe. In de 19e minuut volgt een hoge voorzet vanaf de linkerkant. Jenner Koek is er als de kippen bij en kopt de 0-1 voor de bezoekers binnen. SSC’55 weet in de fase hierna verdere schade te voorkomen en komt zelfs wat beter in de wedstrijd doordat Sleeuwijk zich wat laat terugzakken en door enige nonchalance wat meer balverlies lijdt. Vooralsnog levert het de thuisploeg echter weinig op. In de 38e minuut komt SSC’55 nog een keer goed weg als Jenner Koek vanaf 25 meter op de lat knalt. Vlak voor rust is er dan nog een mogelijkheid voor de thuisploeg, maar het schot van Boyd de Jong gaat hoog over.

In de tweede helft neemt Sleeuwijk het heft weer in handen. Na tien minuten produceert Barry Ruitenberg een mooi schot in de kruising, maar nog fraaier is de redding van doelman Gijs Nieuwenhuizen. Helaas voor hem is de rebound voor de klaar staande Pasqualle Verwoerdt, die 0-2 binnen tikt. SSC’55 ontworstelt zich nu en dan aan de druk en creëert enkele kansjes, maar die sorteren geen effect. In de 20e minuut speelt Frans v.d. Steenhoven de defensie van de geelzwarten uit en plaatst de bal in de verre hoek, 0-3. Tien minuten later doet hij het nog eens dunnetjes over en slalomt de bal door de verdediging om daarna eenvoudig 0-4 binnen te werken. Het mooiste doelpunt van de middag komt echter op naam van de ingevallen Frank ter Schiphorst. Op de 16-meterlijn controleert hij de bal en schiet de bal in één beweging net onder de lat, 1-4. Hiermee is wel de eer, maar niet de wedstrijd gered. In de slotminuten valt SSC’55 nog een keer aan, maar strandt in het strafschopgebied van de tegenstander. Een snelle counter brengt de bal bij Frans v.d Steenhoven die een assist geeft op Mark v.d. Meijden. Hij schiet tussen de benen van doelman Nieuwenhuizen door en bepaalt de eindstand op 1-5.

Een zure, maar terechte nederlaag voor SSC’55. Sleeuwijk was deze middag simpelweg een maatje te groot. Komend weekend is SSC’55 vrij. De zaterdag daarna gaan de geelzwarten op bezoek bij Haaften.