R.W.B. neemt toch nog puntje mee uit Oosterhout

In de rust van de wedstrijd Oosterhout tegen RWB zag het er niet naar uit dat RWB nog iets over zou houden aan deze wedstrijd.

Oosterhout domineerde de eerste helft het duel en kreeg nogal wat mogelijkheden. Dat het bij rust slechts 1-0 was lag met name aan het goede keeperswerk van keeper Luuk van Beerendonk en de aanvallers van Oosterhout die het vizier niet goed hadden staan. De 1-0 van Oosterhout kon Luuk van Beerenschot in eerste instantie nog wel pareren maar toen daarna tegen de lat werd geschoten was hij kansloos tegen de derde inzet. Toch knaagde in de rust bij RWB de afgekeurde buitenspelgoal. Er waren nogal wat twijfels of deze wel echt buitenspel was maar de VAR is nog niet ingeburgerd in het amateurvoetbal. Na een uur gespeeld te hebben vergrootte Oosterhout de voorsprong naar 2-0 en gaf niemand meer iets voor de kansen van RWB. Toch bleef RWB knokken voor een beter resultaat en sloop er langzaam meer vertrouwen in de ploeg.

Inmiddels had RWB Afonso Ndongala in de ploeg gebracht en dat zorgde aan de linkerkant van de aanval meer snelheid in de ploeg. Twee penalty’s op rij brachten RWB alsnog naast Oosterhout en dus de 2-2 op het scorebord. Beide keren van het Kevin Remie die scoorde waarbij het maar goed is dat hij zijn tweede penalty hard inschoot want daar zat keeper Ramon Everduim van Oosterhout met zijn vingertoppen nog wel aan. In de slotfase knalde Dennis Timmermans namens RWB vanuit het strafschopgebied de bal nog hard tegen de paal en had RWB er zomaar nog met de winst vandoor kunnen gaan. Heel RWB had echter de gedachte dat dit dan wel te veel van het goede zou zijn geweest, met één puntje was RWB dan ook dik tevreden.

Zondag 14 oktober staat voor RWB een thuiswedstrijd op het programma, dan komt het Tilburgse ZIGO naar Waalwijk West.