Valse competitiestart SSC’55 tegen GDC

Eindelijk was het weer zover. Een nieuw voetbalseizoen ging zaterdag voor SSC’55 van start met de thuiswedstrijd tegen GDC. In de KNVB bekercompetitie wist SSC’55 geen deuk in een pakje boter te schoppen; GDC deed dat stukken beter en haalde 7 punten uit 3 wedstrijden. Op voorhand dus veel vertrouwen bij de formatie uit Eethen.

Zoals vorig seizoen ook vaak het geval was, vertrekken de geelzwarten vol spirit uit de startblokken. Reeds na drie minuten volgt een aanval over links waar Erwin v.d. Hoven een mooie voorzet plaatst op Emanuel Nsita die vanuit een niet te missen positie vlak voor doel vrij kan intikken. Helaas staat het vizier nog niet op scherp en gaat deze kans verloren. Hierna plaatst GDC enkele tegenstoten, maar komt vooralsnog niet verder dan een fraaie kopstoot net over het doel.

In de beginfase gaat de strijd redelijk gelijk op, zij het dat GDC meer en meer de overhand krijgt op het middenveld. Na een halfuur is het aanvoerder Jamie Youell die namens GDC een schot op doel plaatst, maar doelman Gijs Nieuwenhuizen is attent. Hij stompt de bal voor de voeten van Joost van Rooijen, maar ook die weet niet te scoren. In de 38e minuut komen de bezoekers door over links en wordt de bal in het strafschopgebied geplaatst. Joep Hamers krijgt de bal tegen zijn arm, waarna scheidsrechter Priest naar de stip wijst. Een vrij zware bestraffing, maar daar heeft aanvoerder Youell geen boodschap aan. Hij verzilvert deze kans voor GDC, 0-1. Dit wordt tevens de ruststand.

SSC’55 krijgt in de beginfase van de tweede helft een paar kleine kansjes, maar die leveren niets op. Een kopballetje van Erwin v.d. Hoven gaat over het doel. Na ruim een halfuur is het Erik den Ouden die voor GDC goed doorzet en Maarten van Wijlen in staat stelt de voorsprong uit te breiden naar 0-2. Als dan enkele minuten later Joep Hamers een foute inspeelpass aflevert en daarmee de aan GDC-zijde ingevallen Menno Schouten 0-3 laat aantekenen, is het pleit voor SSC’55 beslecht. In de slotfase mag Tarik Maamar nog wel de eer redden voor de geelzwarten als hij via een schuiver 1-3 binnen werkt.

Over het geheel genomen van beide kanten een vrij matige wedstrijd, waarin GDC vooral het middenveld naar zich toetrok en van daaruit gebruik maakte van de zwakheden in de defensie van SSC’55. Voor de geelzwarten is er voldoende werk aan de winkel om aanstaande zaterdag beter voor de dag te komen in de uitwedstrijd tegen Sparta’30 in Andel.