RKC Waalwijk speelt thuis gelijk tegen Jong AZ

In de tweede thuiswedstrijd op rij kreeg de ploeg van trainer Fred Grim Jong AZ op bezoek. In een open wedstrijd kwamen de Geelblauwen binnen de minuut al op 1-0. Niet veel later zette Reijnders namens de bezoekers de gelijkmaker op het scorebord. Tien minuten na rust kwam Jong AZ op voorsprong, maar Nikki Baggerman hield met zijn treffer toch nog een punt in Waalwijk.

Trainer Fred Grim wijzigde tegen Jong AZ zijn elftal op één plek. Darren Maatsen keerde na zijn blessure terug, wat ten koste ging van Ezra Walian. Waar RKC in de voorafgaande wedstrijden tegen respectievelijk Sparta Rotterdam, SC Cambuur en Roda JC niet wisten te scoren, had de ploeg van Fred Grim vandaag een vliegende start. Na 24 seconden lag de bal achter keeper Jasper Schendelaar. Het was Mario Bilate die de keeper in de verre hoek verschalkte. Niet veel later liet Jong AZ ook van zich horen door in de 7de minuut de gelijkmaker te maken. Namens de Alkmaarders kwam Reijnders op het scoreformulier, die vanaf de zestien de bal gemakkelijk binnen kon schieten. In het restant van de eerste helft waren er kansen over een weer, maar vielen er geen doelpunten meer.

In de tweede helft kreeg Jong AZ als eerste een aardige kans om op voorsprong te komen, maar Vaessen redde prima. Tien minuten na rust kwam de beloftenploeg wel op voorsprong. Spits Ferdy Druijf kwam oog-in-oog te staan met Vaessen en liet laatstgenoemde kansloos. Na het doelpunt kwamen de RKC’ers een aantal maal goed voor het doel van Schendelaar, maar moesten zij ook waken voor de Alkmaarse tegenstoot. Nadat de wedstrijd enkele minuten had stilgelegen kwamen de Waalwijkers toch langszij. In de laatste minuten van de hectische slotfase schoot invaller Nikki Baggerman de 2-2 tegen de touwen.

Aankomende dinsdag staat de volgende wedstrijd voor de Waalwijkers al op de rol. RKC neemt het dan op tegen buurman NAC Breda voor de TOTO KNVB Beker. Klik hier voor de kaartverkoop informatie. Kaarten voor deze wedstrijd zijn nog volop verkrijgbaar en zijn te koop via mijn.rkcwaalwijk.nl, de App of door onze fanshop te bezoeken. Daarnaast organiseren we aanstaande maandag een koopavond. De fanshop is deze avond tot 20.00 uur geopend.