RED-RAG Tachos Heren 1 wint verdiend eerste competitiewedstrijd handbaleredivisie

Foto: Tachos

De handbaleredivisie is sinds afgelopen weekend weer van start gegaan. Het team van de kersverse, nieuwe hoofdtrainer Vladan Mijalkovic stond na weken van voorbereiden klaar om het competitieseizoen te beginnen. Afgelopen zaterdag ging het nieuwe seizoen van start met de uitwedstrijd tegen Aristos Amsterdam.

Binnen het team van Red-Rag Tachos Heren 1 zijn flink wat wisselingen geweest. Coach en trainer Paul Coenders nam aan het eind van vorig seizoen afscheid van de Waalwijkse Eredivisionist en maakte plaats voor Vladan Mijalkovic. Hij vormt samen met Erwin Buijs, welke al actief was als assistent-coach, het nieuwe trainersduo. Mijalkovic trainde eerder de handballers van White Demons en Witte Ster. De afgelopen vijf jaar was hij met veel succes actief binnen de jeugdopleiding van Tachos. Zo leidde hij de A-junioren naar de landstitel. Het feit dat hij de spelers allemaal grotendeels al kent, ziet de oud-prof als een groot voordeel. Naast wisselingen op het gebied van de technische staf zijn er ook een aantal sterke spelers elders gaan handballen. Oa. talent Niels Versteijnen en routinier Kevin Okkers zijn dit seizoen niet meer actief bij Tachos Heren 1. In hun plaats zijn er een aantal nieuwe spelers van andere clubs overgekomen, zoals Stef van der Stokker en Joep Voermans, en wordt er gecompenseerd met spelers vanuit de eigen jeugdopleiding.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Aristos Amsterdam begon matig en vrij stroef. Het was duidelijk te zien dat het voor de Waalwijkers weer wennen was, maar tegelijkertijd werd er ook hard gewerkt en voor elkaar gevochten. “Vooral de snelle tegenaanval ging goed”, vertelt Mijalkovic. “Hierdoor kon de snelle Pieter van der Velden veel scoren”. Door de blessure van Stef van de Stokker schoof Jochem Brouwer door naar de hoek, wat goed uitpakte. Deze strijdlustige, eerste wedstrijd van de handbalcompetitie werd door Tachos Heren 1 met 15-30 gewonnen. “Deze overwinning is mooi, maar pas het begin van een spannende, zware competitie. De jongens zullen in de komende tijd er alles aan moeten doen om te bewijzen dat ze goed op niveau zijn en daar zullen we hard voor moeten trainen en spelen”, zegt Mijalkovic.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen