3e Ronde KNVB Beker bij R.W.B. in teken van het Goede Doel

Foto: RWB

Zaterdag 15 september voetballen alle jeugdelftallen van RWB voor de Zwaluwen Jeugd Actie, samen met de tegenstander vormen zij op die dag één groot Goed Doelen Team.

De Zwaluwen Jeugd Actie zet zich samen met de KNVB, het Prinses Beatrix Spierfonds en Spieren voor Spieren in voor kinderen met een spierziekte of een andere beperking. Met elkaar willen zij de kracht van voetbal gebruiken om jongeren er bewust van te maken dat gezond zijn best bijzonder is en zoveel mogelijk geld ophalen om kinderen met een spierziekte een betere toekomst te bieden. De Zwaluwen Jeugd Actie ondersteunt daarnaast alle soorten van aangepast voetbal.

Ook RWB gaat hierin proberen zijn steentje toe bij te dragen, op die dag organiseert het een Enveloppen Loterij met allemaal mooie voetbal gerelateerde prijzen. Aan de voetballertjes / ouders van voetballertjes wordt op vrijwillige basis gevraagd om per speler / speelster € 2,– te doneren aan dit goede doel. Hiervoor zullen op die dag collectebussen aanwezig zijn in de RWB-kantine. Op deze dag zal ook de Rabobank Midden Langstraat aanwezig zijn met een standje.

De Rabobank zet zich in om water drinken onder de jeugd te stimuleren, wat perfect aansluit bij het doel van RWB om een gezondere voetbalkantine te bewerkstelligen. Water is namelijk de brandstof voor je spieren. Als je zweet op het voetbalveld dan verliezen je spieren veel water. Als je spieren niet genoeg water hebben worden ze moe. Door meer water te drinken krijg je energie en kun je er op het veld weer harder tegenaan.