S.V. Capelle verliest finale nacompetitie bij Altena (2-1), maar kan toch terugkijken op een mooi seizoen

S.V. Capelle speelde zaterdag de finale van de nacompetitie uit bij Altena in Nieuwendijk. Circa 1000 toeschouwers bezochten deze finale en zagen dat Capelle al kort na de aftrap een goede kans kreeg via Isak Dedic, die de paal van het Altena doel raakte.

Even later kreeg ook Serhan Eyupoglu een goede mogelijkheid. S.V. Capelle was duidelijk de betere partij en wist dit na een half uur ook om te zetten in een doelpunt: Raman Morad kon van dichtbij de 0-1 binnen werken. Hierna nog goede kansen voor S.V. Capelle via Isak Dedic en Justin van Ark, maar deze waren niet zuiver in de afronding. Kort voor rust drong Altena nog even aan, maar de Capelle defensie pareerde dit goed.

Na de hervatting ontstond een ander wedstrijdbeeld. S.V. Capelle zakte in en voetbalde slordig met het nodige balverlies. Altena kreeg mede hierdoor meer vertrouwen en was meer op de helft van Capelle te vinden. Er volgden dan ook enkele mogelijkheden voor de thuisclub. In eerste instantie wist Capelle keeper Erik Kuijsen nog met een goede redding een Altena doelpunt te voorkomen, maar na een kwartier in de tweede helft volgde wel de 1-1 via een kopbal van Eddy Wijtvliet. Helaas voor Capelle leidde even later een duidelijke buitenspelsituatie, die om onbegrijpelijke redenen gemist werd door de KNVB grensrechter, tot de 2-1 van Altena via de ingevallen Kennith Kops. Hierna probeerde S.V. Capelle het tij nog te keren. Altena kreeg hierdoor meer ruimte en kreeg een grote kans, maar deze werd van de lijn gehaald van het Capelle doel. Aan de andere kant van het veld was Quinten van Caem het dichtste bij de gelijkmaker, maar deze kon de bal net niet binnen tikken. Kort voor tijd kwam S.V. Capelle nog met 10 man te staan nadat een overtreding van Ralf Knops met rood werd bestraft. Uiteindelijk bleef de 2-1 staan en hierdoor promoveerde Altena naar de tweede klasse. Gezien de tweede helft was het een verdiende overwinning voor Altena, terwijl S.V. Capelle het zichzelf kon aanrekenen dat het in de eerste helft niet een ruimere voorsprong had genomen.

Ondanks de nederlaag was het toch een mooi seizoen voor S.V. Capelle dat onder leiding van de naar GDC vertrekkende trainer Edin Curic een keurige tweede plaats haalde in 3D met 50 punten uit 26 wedstrijden en dus ook de finale behaalde in de nacompetitie. Volgend seizoen gaat S.V. Capelle weer in de derde klasse van start onder leiding van de nieuwe trainer Antoin van Pelt.