S.V. Capelle verslaat Meerkerk met 1-2 en gaat door naar finale nacompetitie

S.V. Capelle ging zaterdag in de 2e ronde van de nacompetitie op bezoek bij S.V. Meerkerk, de nr. 13 van 2F van afgelopen seizoen.

In de openingsfase een kopbal van Meerkerk, die over het Capelle doel heen ging. Even later een schot van de gastheren, maar dit werd gepakt door Capelle keeper Erik Kuijsten. Aan de andere kant van het veld zag Vedad Hadzic een schot net naast gaan. In de 16e minuut een scrimmage voor het Capelle doel. De bal belandde uiteindelijk bij Dick Kooijman, die Meerkerk naar een 1-0 voorsprong schoot. Afgezien van een schietkans via Stefan Zopfi wist S.V. Capelle in het vervolg van de eerste helft geen kansen meer te creëren. Hetzelfde was ook van toepassing op Meerkerk, zodat de 1-0 bleef staan tot de rust.

Na de rust nam S.V. Capelle meer initiatief en waren de beste kansen voor Capelle. Stefan Zopfi en Vedad Hadzic zagen hun schoten net naast gaan. In de 74e minuut kwam S.V. Capelle met 10 man te staan nadat Jurgen van Selst met rood van het veld moest i.v.m. een natrappende beweging. Ondanks het ondertal bleef Capelle de bovenliggende partij. In de 83e minuut volgde de verdiende 1-1 via een vrije trap van Vedad Hadzic. Kort voor tijd een actie van Serhan Eyupoglu, die aflegde op Isak Dedic. De laatste schoot S.V. Capelle naar de 1-2 overwinning. Deze kwam in de slotfase niet meer in gevaar.

S.V. Capelle gaat door naar de finale en speelt deze komende zaterdag uit bij Altena. S.V. Capelle wist in 3D afgelopen seizoen twee maal van deze tegenstander te winnen, maar dat geeft vanzelfsprekend geen garantie voor de finale, die een wedstrijd op zich is. Zaterdag wordt om 14.30 uur afgetrapt in Nieuwendijk.