R.W.B. sluit competitie af in de middenmoot

Voetbalvereniging RWB speelde zondag 27 mei zijn laatste competitiewedstrijd van seizoen 2017- 2018 uit tegen en in Waspik.

Voor RWB was het seizoen al geslaagd en stond er niets meer op het spel. RWB behaalde dit seizoen 11 punten meer dan vorig seizoen en eindigt daarmee in de middenmoot van de Derde Klasse B. Voor Waspik stond er op voorhand nog wel wat op het spel want verplicht meedoen aan de nacompetitie waardoor er gedegradeerd kan worden behoorde tot de mogelijkheden.

Toen in de 1e minuut van de wedstrijd ZIGO bij GSBW met 0-1 voor was gekomen en gaandeweg op zelfs 0-2 en 0-3 kwam werd duidelijk dat de nacompetitie voor Waspik een feit was. Dit betekende dat de uitslag van Waspik – RWB geen enkele waarde meer had voor de eindstand waardoor er een mooie open wedstrijd ontstond met veel goals.

De ruststand van Waspik – RWB werd bereikt met 1-2 waarbij Kevin Remie en aanvoerder Larry van Ommen voor RWB de doelpuntenmakers waren. Met de goal van Kevin Remie komt hij met 19 goals uit op de 3e plaats in de topscorerslijst van de derde klasse B. Na rust bleven beide teams er op los scoren, voor RWB was de voor Paul van Oudhuizen ingevallen Justin van der Sanden twee keer trefzeker. Ondanks goed keeperswerk van JO19 keeper Luuk van Oers, die als dank voor zijn betrokkenheid bij RWB-1 als reservekeeper de laatste competitiewedstrijd mocht keepen, trok Waspik aan het langste eind en werd de uitslag 5-4.
Waspik gaat zich met GSBW opmaken voor de nacompetitie en gaat proberen in de 3e Klasse te blijven, Were Di voetbalt volgend seizoen een klasje lager en JEKA was vorige week kampioen geworden en promoveert. Promoveren kunnen ook de periodekampioenen DESK, TSC en SVSSS nog via de te spelen nacompetitie.

Ondanks dat Waspik in de nacompetitie terecht was gekomen bleef de 3e helft geslaagd en waren daarbij alleen maar winnaars.
RWB komt ook volgend jaar uit in de KNVB 3e Klasse en blijft nog een aantal weken op donderdag uittrainen. Voor RWB-1 staat tijdens de festiviteiten ter ere van het 110 jarig bestaan op 17 juni 2018 nog de wedstrijd tegen Oud RKC Waalwijk op het programma.