Red-Rag Tachos versterkt zich met jeugdinternational Joep Voermans

Joep Voermans
Joep Voermans
Foto: Red-Rag Tachos

Tachos Waalwijk timmert goed aan de weg. Na afgelopen seizoen een succesvolle vierde plaats in de Eredivisie te bekleden, deed de Waalwijkse Eredivisionist ook mee in de strijd om de play-offs. Momenteel kijkt de club alweer met een positieve blik vooruit naar het aankomende seizoen en bij die toekomst hoort sinds deze week ook de Brabantse Joep Voermans.

De 18-jarige Voermans heeft besloten de overstap te maken van Handbal Houten naar Red-Rag Tachos HS1. Het bestuur van Tachos Waalwijk is trots te melden dat zij deze talentvolle speler heeft kunnen toevoegen aan de selectie. Voermans begon zijn handbalcarrière al op jonge leeftijd bij Internos in Etten-Leur. Hij speelde daarna o.a. bij Sasja in Antwerpen en speelde zich vanuit de Handbalacademie op naar Jong Oranje, waar hij nu uitkomt in het team onder 21 jaar.

Voermans kijkt uit naar de samenwerking met Tachos en heeft veel vertrouwen in aankomend seizoen. Dat hij een zeer gedreven speler is, zowel binnen als buiten het veld, blijkt ook uit het feit dat hij dit jaar start aan de Johan Cruyf Academy in Tilburg om daar de opleiding Sport en Economie te volgen. “Toen wij met Houten afgelopen seizoen tegen Tachos speelde keek ik stiekem al op tegen deze club. Als Brabander viel mij de sfeer tijdens de thuiswedstrijden en de gedrevenheid binnen het team en de vereniging erg op. Ik ben dan ook erg blij met de stap vooruit die ik dit seizoen ga maken. Bij Tachos krijg je als jonge speler de kans om veel wedstrijdminuten te maken, zodat ik mijzelf nog beter kan ontwikkelen en dat vind ik een fijne gedachte”.

Joep komt uit een fanatiek handbalgezin, waar vooral zijn vader steevast iedere wedstrijd aanwezig is om hem te ondersteunen. Daarnaast is hij sinds 1,5 jaar samen met handbalster Laura Zeldenthuis. Laura is vanaf aankomend seizoen actief bij VOC Amsterdam en daarnaast ook speelster van Jong Oranje onder 20 jaar.

Het bestuur van Tachos is zeer tevreden met deze toevoeging aan de jeugdige handbalselectie: “Joep is een sterke opbouwspeler, een echte teamplayer en hij past perfect bij de clubcultuur. Hij is zeer gedreven en met hem hebben we een sterke toevoeging aan onze selectie.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen