S.V. Capelle wint bij Willem II (1-2) en is zeker van nacompetitievoetbal

S.V. Capelle ging zaterdag in Tilburg op bezoek bij Willem II. De Tilburgers verkeerden in degradatiezorgen, terwijl S.V. Capelle bij winst zeker was van nacompetitievoetbal.

In de openingsfase een schietkans voor S.V. Capelle via Serhan Eyupoglu, maar deze zag zijn inzet naast gaan. Willem II kreeg enkele corners, maar werd hieruit niet gevaarlijk. In de 16e minuut een mooie lob van Vedad Hadzic, maar helaas voor Capelle viel deze op de lat van het Willem II doel. Willem II had even later een gevaarlijke aanval, maar gelukkig voor Capelle ging het schot naast. Jurgen van Selst en Jasper Verduijn kregen nog mogelijkheden namens Capelle, maar de 0-0 bleef staan tot de rust.

Na de hervatting kwam Justin van Ark alleen voor het Willem II doel, maar zag zijn inzet gered worden door Willem II doelman Dion van Meel. Even later was Justin van Ark wel doeltreffend. Hij werd via Isak Dedic in stelling gebracht en schoot hieruit de 0-1 binnen. Serhan Eyupoglu had even later een goed schot, maar dit werd knap gepakt door de Willem II keeper. In de 70e minuut een overtreding op Jasper Verduijn in de 16 meter van Willem II. S.V. Capelle kreeg een penalty, die i.v.m. te vroeg bewegen van de Willem II doelman opnieuw genomen moest worden. Serhan Eyupoglu schoot deze binnen en dus 0-2. In de 77e minuut deed Willem II nog wat terug: Bram Drijvers werkte vanuit een corner de 1-2 binnen. De 1-2 bleef echter staan en door deze overwinning is S.V. Capelle definitief zeker van nacompetitievoetbal.

Op zaterdag 2 juni speelt S.V. Capelle in de eerste ronde thuis tegen de op een na hoogst geklasseerde periodekampioen van 3C. De mogelijke opties hiervoor zijn De Albas, De Zwerver en Streefkerk. Na de laatste competitieronde van komende zaterdag is de tegenstander bekend. S.V. Capelle speelt zaterdag de laatste wedstrijd in 3D thuis tegen het Andelse Sparta’30.