The road to FC Drunen

Sinds de meiden van Baardwijk MO15-1 voetballen willen ze de KNVB Beker winnen. In 2014 speelden de meeste meiden voor het eerst een ½ finale van de KNVB Beker bij Hurwenen. Deze ½ finale werd verloren, meerdere malen speelden de meiden van Baardwijk kwartfinales en halve finales, maar de finale werd nooit bereikt.

Woensdag 16 mei 2018 mochten de meiden opnieuw een ½ finale spelen. Nadat in de poule fase SSC’55 MO15-1, RKDVC MO15-1 en SV Capelle MO15-1 kansloos werden gelaten in de wedstrijden was Be Ready de tegenstander in de 2e ronde. Ook Be Ready wist niet te scoren tegen Baardwijk en met een doelsaldo van 24 doelpunten gescoord en géén doelpunten tegen werd de volgende tegenstander GDC MO15-1. Een tegenstander die niet veel doelpunten tegen incasseert, maar het ene doelpunt van Baardwijk in de wedstrijd zorgt ervoor dat Baardwijk in de kwartfinale mag spelen tegen sv BLC MO15-1. Een “angstgegner”, in de competitie werd er thuis verloren van de meiden van BLC, op woensdagavond 14 maart 2018 werd onder leiding van Jordin Brands de wedstrijd gespeeld. De eindstand na 70 minuten was 0-0 waardoor strafschoppen een winnaar dienden op te leveren. Baardwijk nam de strafschoppen beter en een uitstekende keepster van Baardwijk zorgden ervoor dat Baardwijk met 4-3 won en opnieuw een ½ finale mocht gaan spelen.

De ½ finale heeft plaatsgevonden op Sportpark Olympia op woensdag 16 mei 2018. Tegenstander in de ½ finale is Bladella MO15-1, dat uitkomt in de 1e klasse 5 van de KNVB. Scheidsrechter voor deze wedstrijd is Jordin Brands, die om 18:45 uur voor de eerste keer deze wedstrijd fluit. De eerste helft is Baardwijk de best voetballende ploeg en creëert vele kansen die helaas onbenut blijven. De uitstekende keepende doelverdedigster is niet voor niets gescout door diverse clubs, bijna alle speelsters zien hun kansen en doelpogingen gekeerd worden. Toch weet Indy Bergmans uit een van de kansen de 1-0 op het scorebord te plaatsen. Hoewel Baardwijk nog meer kansen kreeg om de voorsprong uit te breiden, was de ruststand 1-0. Na de rust probeerde Bladella kansen te creëren, mede doordat Baardwijk kansen bleef missen hield Bladella zicht op een goed resultaat, maar goed verdedigingswerk aan Baardwijk zijde en een oplettende Kaylee Geers bij een corner voor Baardwijk zorgden ervoor dat Baardwijk op een 2-0 voorsprong kwam. Bladella geloofde niet meer in een goed resultaat en op het moment dat Anne Mos een verdedigingsfout afstraft wordt de eindstand bereikt. 3-0. De vele supporters hebben genoten van een goede wedstrijd van beide teams, die ongekend spannend is geweest, waarbij Baardwijk het betere van het spel heeft gehad en de finale van de beker heeft bereikt.

Op zaterdag 2 juni 2018 speelt Baardwijk MO15-1 de bekerfinale tegen TSC MO15-2. Om 08:30 uur is de aftrap op sportpark Duinzicht in Drunen. Inge, Indy, Tamara, Kaylee, Lynn, Meike, Neelke, Jaidy, Lonneke, Anne, Emmy, Laura, Stevie, Jill, Lissa, Juan, en Inge hopen op veel steun tijdens deze finale.

• 2 september 2017 SV Capelle MO15-1 – Baardwijk MO15-1 (0-8)
  • 9 september 2017 Baardwijk MO15-1 – RKDVC MO15-1 (7-0)
  • 16 september 2017 SSC’55 MO15-1 – Baardwijk MO15-1 (0-7)
  • 1 november 2017 Be Ready MO15-1 – Baardwijk MO15-1 (0-2)
  • 16 december 2017 GDC MO15-1 – Baardwijk MO15-1 (0-1)
  • 14 maart 2018 Baardwijk MO15-1 – sv BLC MO15-1 (0-0) 4-3 W.N.S.
  • 16 mei 2018 Baardwijk MO15-1 – Bladella MO15-1 (3-0)
  • 2 juni 2018 TSC MO15-1 – Baardwijk MO15-1