Enorme domper voor VV NEO’25

Op zaterdag 12 mei 2018 mocht VV NEO’25 – een krappe 46 uur nadat het laatste fluitsignaal van de vorige wedstrijd tegen Herovina had geklonken – wederom op Sportpark de Gaard aantreden.

De bezoekende club luisterde ditmaal naar de naam Sparta’30, een opponent die VV NEO’25 al twee keer eerder dit seizoen in competitieverband bestreed. Net als VV NEO’25 speelde Sparta’30 op Hemelvaartsdag een inhaalwedstrijd. Op knappe wijze wisten de Spartanen de volle buit mee uit Gameren mee te nemen, waardoor men net boven de gevaarlijke nacompetitiestreep staat. VV NEO’25 is dit seizoen gevrijwaard gebleven van degradatiezorgen en mag zelfs hopen op een leuk toetje. Om de leidende positie in de derde periode te handhaven was winst op Sparta’30 dan ook een must voor VV NEO’25. Bij VV NEO’25 ontbraken Kevin Akkermans en Ramiro van de Leur wegens blessures. Door privéomstandigheden was aanvoerder Tom Tanghe ook niet beschikbaar.

De afwezigheid van de aanvoerder liet zich in de beginfase nog niet voelen. Gelegenheidskapitein Jordy Rosenbrand volgde in de zesde minuut het voorbeeld van de Machinefabriek Molendijk Pupil van de Week en passeerde – na een strakke voorzet van Nick van Gils – de doelman van de bezoekers. VV NEO’25 bleef hierna de sterkere ploeg en combineerde zichzelf een weg naar het vijandige doel. Net als afgelopen donderdag bleek het verzilveren van de kansen een groot euvel voor de Sprangse lieden. De mooiste ontstond na een goede twintig minuten. Jordy Rosenbrand kreeg het leder vanaf een meter of vijf echter niet tegen de touwen. Tot de achtentwintigste minuut was Sparta’30 nog niet eenmaal in het strafschopgebied van Arnold van Mersbergen verschenen. Een verre ingooi belandde echter op miraculeuze wijze via een mêlee van spelers tegen de touwen. Hierdoor was VV NEO’25 terug bij af. In het vervolg van het eerste bedrijf ging een schot van Julian Vos vanaf de zestienmeter net naast het doel, schoot Rudy van Dongen een vrije trap centimeters naast de kruising en knikte Jordy Rosenbrand voor een vrijwel verlaten doel – uit een lastige hoek – naast. Een afstandspegel van Ruud van Dongen had ook een beter lot verdiend. Sparta’30 aanvoerder Lennard van Andel trof aan de overzijde de paal. Na vijfenveertig prima minuten van VV NEO’25 zochten beide ploegen met een egale stand de rust op. Wanneer de thuisploeg op dat moment een voorsprong bijeen had gevoetbald van 3 of 4 doelpunten, had niemand daar verbaasd van opgekeken.

Na de helftwisseling werden de ruimtes op het veld groter. Duidelijk was dat het voor beide ploegen de tweede wedstrijd in korte tijd onder zware omstandigheden was. Toch kreeg VV NEO’25 mogelijkheden genoeg om de drie punten op Sportpark de Gaard te houden. Nick van Gils zag zijn kopbal echter via de deklat terug in het veld springen. In de hoop een beslissing te forceren werd Jesse Trapman vervangen door Joey van Wanrooij. Met nog een tiental minuten op de klok sloeg het noodlot voor VV NEO’25 toe. Een verre ingooi werd door Gerco Gijben doorgekopt naar Anrico Visser, de topscoorder van de afdeling. De tot dan toe onzichtbare Visser maakte zijn reputatie als goalgetter waar en zette de verrassende 1-2 op de borden. Toch kreeg VV NEO’25, waar Melvin van Maastrigt inviel voor Nino ‘Patti’ van Leuveren, nog genoeg kansen om de gelijkmaker te produceren. Binnen zestig seconden raakte Julian Vos de lat, zag Nick van Gils een kopbal over de keeper heen op magnifieke wijze gekeerd worden door een Spartaan en vloog een schot van Joey van Wanrooij centimeters naast de paal. Tot scoren kwam VV NEO’25 echter niet meer. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende heer De Pijper droop VV NEO’25 teleurgesteld af.

Ondanks de nederlaag, waardoor VV NEO’25 de nacompetitieambities in de ijskast kan zetten, zullen de VV NEO’25 mannen de rug moeten rechten voor de laatste wedstrijden om trainer Antoin van Pelt een welverdiend afscheid te geven. Het aantal gecreëerde kansen biedt zeker moed voor het competitieslot. Volgende week zal Herovina op eigen veld bestreden moeten worden door de Tricolores. Onder leiding van de heer Jochem van Akooy zal er om 14.30 uur afgetrapt worden op Sportpark de Kol.