Podiumplaatsen voor atleten van ACW tijdens 11e Liberty Run Waalwijk

Foto: Waalwijk.nieuws.nl Balkenende Media

Er zou geen 11e Liberty Run komen, maar Atletiek Club Waalwijk en Maresia de Langstraat hadden besloten om het samen te organiseren. Het parcours liep door de winkelstraten en het centrum van Waalwijk, met dit jaar de start in de middag uren.

Mede door het goede weer zaten de terrassen goed vol en kregen de lopers genoeg aanmoedigingen. De lopers hadden het wel moeilijk door het warme weer. Er waren natuurlijk lopers van Atletiek Club Waalwijk die aan dit evenement mee deden. Daarvan konden een aantal atleten een medaille mee naar huis nemen.

Als eerste gingen de jongste van start, die liepen een afstand van 1170 mtr, bij de Jongens 8+ kwam Wessel van Dijke uit Waalwijk als 3e over de streep in de tijd van 4:48 minuten.

Bij de Meisjes 8+ werd Mila Pullens uit Waalwijk 1e in de tijd van 4:58 minuten.

Meisjes 10+ Meike van Ravenstein uit Waalwijk kwam in haar categorie als 2e over de streep in de tijd van 4:29 minuten.

Meisje 12+ Jade Pullens uit Waalwijk werd 1e in de tijd van 5:03 minuten.

De VB Atleten liepen ook 1170 mtr, de atleten van Atletiek Club Waalwijk waren goed vertegenwoordigd. In de categorie 16- werden Tjalle Vink en Jesse Vink uit Waalwijk 1e en 2e in de tijd van 4:06 minuten en 4:44 minuten. Jesse is pas 2 weken ervoor aan het trainen.

Bij de VB Jongens 16+ haalde Rick Standaert uit Kaatsheuvel in de sprint nog een clubgenoot in, hij werd 2e in de tijd van 4:25 minuten.

Lotte Verhoeven werd bij de VB Meisje 16- uit Kaatsheuvel 1e in de tijd van 5:47 minuten.

Milan van Alphen Jongen 14+ en Jorrit Ivens Jongen 16+ uit Waalwijk hadden de 2 EM gelopen , ze werden in hun categorie 2e. Milan liep 21:25 min. en Jorrit 16:53 minuten over de 2 EM.

Bij de Vrouwen Masters 35+ liep Jessica Joosten uit Kaatsheuvel na een blessure van een half jaar toch weer in de prijzen. Ze kwam na dat ze de afstand van 5EM gelopen had in haar categorie als 3e over de streep. Ze liep die afstand in de tijd van 36:46 minuten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen