Tachos strijd in laatste competitiewedstrijd voor behoud derde plaats

Foto: Jan en Jani Moerlands

Afgelopen zaterdag verloor Red-Rag Tachos de uitwedstrijd te Emmen. Nu moet zaterdag 05 mei (om 18.30 uur) Red Rag Tachos met minimaal 4 doelpunten verschil winnen om de derde plaats alsnog veilig te stellen. Geen makkelijke opgave, maar absoluut een mooie uitdaging voor de spelers zegt trainer Paul Coenders. E&O – Red-Rag Tachos 33-28(rust 15-17)

Beloning goed seizoen

Dat Red-Rag Tachos deze competitie bovenin meedraait is een prestatie die deze jonge talentvolle groep zelf heeft afgedwongen. Het was daarom op het eind van de reguliere competitie, ook enigszins teleurstellend dat het team zich net niet kon belonen, om te strijden voor een plaats in de BeNeliga. Daarom moet het team zichzelf zaterdag a.s. in ieder geval belonen, door de derde plaats veilig te stellen, want dat verdient het hele team.

Dat het niet makkelijk zal zijn moge duidelijk zijn, zeker nu Niels Versteijnen. Het toptalent van Tachos zijn middenhand beentje heeft gebroken en 4 weken aan de kant staat. Maar gezien de eerste helft afgelopen zaterdag, zijn er mogelijkheden en het zou dan ook de beloning moeten zijn die het team en de staf meer dan verdiend, zegt voorzitter Frank Schilders.

De wedstrijd in Emmen begon goed, ondanks dat de volledige rechterkant ontbrak (Niels en Chris), door een uitstekende dekking in de eerste helft. Met jeugdspeler Jochem en de uitstekende afrondingen van Stef aan de linkerzijde en de uitstekende bijdragen van zowel tweede keeper Alberto en derde (jeugd)keeper Michiel werd dit gemis uitstekend opgevangen wat resulteerde in een 15-17 voorsprong in de rust. Helaas kon dit in de tweede helft niet doorgetrokken worden en kwam Red Rag Tachos op meerdere fronten net tekort.

Zaterdag 05 mei 18.30 uur

Deze laatste competitiewedstrijd a.s. zaterdag zal naast het behoud van de derde plaats ook in het teken staan van het afscheid van 2 basisspelers. Enerzijds het toptalent, Niels Versteijnen, die de ploegen voor het kiezen heeft het volgend seizoen, maar zijn keuze nog niet bekend heeft gemaakt? En anderzijds de nestor en motor van dit team “Kevin Okkers”, die vanwege zijn maatschappelijke carrière het handbal vaarwel moet zeggen. Absoluut een groot gemis voor Tachos!

Daarom moet het memorabele avond worden, met enerzijds het behoud van de derde plaats, maar anderzijds het afscheid en de aandacht die beide spelers en de ploeg absoluut verdienen. Wij hopen daarom op uw aanwezigheid te mogen rekenen. Want deze ploeg verdiend uw steun en volle tribunes? Daarom zal de entree voor iedereen ook maar € 2, = bedragen!!

Zaterdag 05 mei 18.30 uur, sporthal De Slagen! U komt toch ook?
Gevolgd door wedstrijd A1, landelijke jeugddivisie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen