WSC doet goede zaken in tweede klasse

Mounir Maamar

Tweedeklasser WSC heeft een uitstekende week achter de rug. Binnen acht dagen werden drie thuiswedstrijden afgewerkt. De oogst: zeven punten, een behoorlijke afstand tot de staartploegen en een mooie positie in het linker rijtje. Met in de verte uitzicht op een toetje!

Vorige week zondag speelde WSC op sportpark Eikendonk met 2-2 gelijk tegen het hooggeplaatste Prinses Irene, in een wedstrijd waarin WSC de betere was geweest en het meeste aanspraak mocht maken op een overwinning.

Donderdagavond 12 april werd, eveneens op eigen veld, het restant afgewerkt van WSC – TGG. Deze partij werd op 8 oktober vorig jaar getaakt bij een 1-0 stand in het voordeel van de oranje-zwarten. In de resterende 16 minuten vielen geen goals meer te noteren waardoor de eindstand ook 1-0 bleef en WSC weer drie punten mocht bijschrijven.

Afgelopen zondag kregen de mannen van Norbert Rebsch bezoek van EVVC. De ploeg uit Vinkel stond tweede in het klassement en had nog nooit verloren van de Waalwijkse gastheren. In de eerste helft was WSC de bovenliggende partij. Via een mooie goal, na een klein half uur, van Mounir Maamar kwamen de oranje-zwarten aan de leiding (1-0); een score die ruim vijf minuten later door Rens van de Hout werd verdubbeld: 2-0. Maar EVVC deed nog voor rust wat terug: 2-1.

In het tweede speldeel waren de Vinkelnaren sterker. Met enige regelmaat kwam de Waalwijkse defensie onder druk te staan. In de jacht op de gelijkmaker kreeg EVVC de best denkbare mogelijkheid om te scoren via een penalty (70e minuut). Maar de pegel ging loeihard naast. Ook WSC kreeg volop mogelijkheden op een derde treffer om daarmee de wedstrijd in het slot te gooien, maar telkens ontbrak de eindpass. Aan de andere kant gaf de defensie nauwelijks nog kansen weg. Vaak lukte het niet in thuiswedstrijden dit seizoen, maar deze zondag wél: de drie punten bleven op sportpark Eikendonk(2-1).

WSC kan dus terugkijken op een mooie week. Om te beginnen heeft de zeer matige thuisbalans dit seizoen een wat fraaiere aanblik gekregen. Daarnaast is er nu een behoorlijke afstand tot de onveilige plaatsen voor nacompetitie om klasse behoud. De onderlinge verschillen in de tweede klasse H zijn erg klein; iedereen kan van iedereen winnen (met uitzondering van Rhode). Maar met het puntentotaal van 29 en de vijfde positie op de ranglijst mag WSC niet meer in de problemen komen, ook al zijn er nog zeven wedstrijden te gaan. Sterker nog: WSC heeft nu reëel zicht op de vierde positie en die geeft mogelijk recht op deelname aan nacompetitie voor promotie! Vooralsnog vrij ver weg en nog wat theoretisch. Maar in de sport is het lekker om een doel te hebben. Voor nu is het gewoon wedstrijd voor wedstrijd bekijken. Te beginnen met een uitdaging uit de hoogste categorie: op bezoek bij aanstaand kampioen Rhode. De ploeg uit Sint Oedenrode is dit seizoen ongenaakbaar. Tot nu toe slechts één nederlaag en een comfortabel aantal van 50 punten uit 19 wedstrijden. De vraag óf Rhode kampioen wordt is niet meer aan de orde. De vraag is alleen nog wanneer. Dat kan komende zondag al als er wordt gewonnen van WSC én als EVVC verliest bij Volharding. Als WSC kan stunten en het Rooise feestje even kan uitstellen dan ligt een fraaie en spannende slotfase van de competitie voor de Waalwijkers in het verschiet.