R.W.B. verliest nipt tegen Oosterhout op 1ste paasdag

Een nieuwe competitieopzet en daarom ook voor de meesten een vreemde gewaarwording, voetballen op 1ste paasdag in plaats van paaszaterdag en/of 2de paasdag. R.W.B. trad daarom afgelopen zondag 1 april aan in – en tegen Oosterhout.

Het spel, op het vrij nieuwe sportpark van Oosterhout wat vorig jaar nog getroffen werd door een uitslaande brand, speelde zich in de beginfase vooral af op het middenveld, waar scheidsrechter Toon Fitters uit Elshout de leiding had over de wedstrijd. De ploeg van Ruud van den Heuvel creëerde het eerste kwartier de beste kansen voor de goal van Oosterhout, had een licht veldoverwicht, en kwam zelf nauwelijks in de problemen. Plots dook daar de ploeg uit Oosterhout via, de wat later bleek, gevaarlijke buitenspelers op voor de goal van R.W.B. en stichtte hiermee het eerste gevaar. De ploeg uit Besoyen werd nogmaals gewaarschuwd nadat Oosterhout wederom in een paar minuten tijd een paar keer gevaar stichtte voor de goal van de ploeg uit Waalwijk. Ditmaal raakte Oosterhout ook de onder kant van de lat. Gedurende de 1ste helft had R.W.B. weinig meer in te brengen, moest steeds verder achteruit, en het wachten was op de 1-0 die ook logischerwijs volgde in de 32ste minuut. R.W.B. mocht van geluk spreken dat het met “slechts” 1-0 de rust in ging nadat bij Oosterhout ook nog eens de paal in de weg stond voor de 2-0. Erbij vermeld moet worden dat R.W.B. tijdens de 1ste helft ook een keer pech in de afronding waar het ook de paal trof. Ruud van den Heuvel had in de rust zijn formatie aangepast, een enkel speler onderling gewisseld van positie, en daarnaast de mannen op scherp gezet voor de overige 45 minuten.

Dit resulteerde begin 2de helft in een scherper en feller spelend R.W.B. – met meer diepgang in het spel, waardoor de ploeg uit Waalwijk ook een paar goede kansen creëerde. Door goed voorbereidend werk via de rechterflank – slecht keeperswerk van de keeper van Oosterhout en scherpte voor de goal kwam R.W.B. verdiend op 1-1 (goal Kevin Remie) na dik 10 minuten spelen in de 2de helft. Helaas kwam R.W.B. na 70 minuten spelen weer op achterstand door gepriegel in de defensie. Nadat trainer Ruud van den Heuvel met Justin van der Sanden en Zico Kemmeren 2 verse krachten erin had gebracht (en later Joneal Matthijssen) ging R.W.B. naarstig opzoek naar de gelijkmaker. Helaas creëerde R.W.B. geen echte groot uitgespeelde kansen waardoor de ploeg uit Besoyen uiteindelijk terecht verloor.

Volgend weekend staat de beladen derby op het programma tegen v.v. Baardwijk. De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 7 april (aanvang 17.30u) vanwege het feit dat beide clubs overeengekomen zijn de wedstrijd een dag te vervroegen.