Ruime zege SSC’55 op SV Capelle

Voor SSC’55 stond afgelopen zaterdag met de thuiswedstrijd tegen dorpsgenoot SV Capelle de laatste derby van het seizoen op het programma. Voor beide partijen een belangrijk duel. SV Capelle speelt om het kampioenschap en SSC’55 om lijfsbehoud.

In de eerste fase van de wedstrijd lijkt nervositeit met name de geel-zwarten parten te spelen. Foutjes in de passing en de aanname hiervan leiden tot onnodig balverlies. Het lijkt een echte derby te worden met een stevige, maar sportieve pot voetbal. Het eerste gevaar komt van de bezoekers als in de 13e minuut Quinten van Caem een voorzet aflevert op Davey van Balkom, die net over het doel kopt. Drie minuten later krijgt SSC’55 een vrije trap net over de middellijn te nemen. De bal valt tussen twee verdedigers in, die verzuimen om adequaat in te grijpen, waardoor Emanuel Nsita er met de bal vandoor kan gaan en oog in oog met doelman Raman Morad onberispelijk weet af te ronden, 1-0. SV Capelle heeft moeite het doel van de tegenstander te vinden, mede door de ontregelende acties van de thuisploeg, die wederom een tomeloze inzet aan de dag legt. In de 20e minuut produceert Davey van Balkom van afstand een schot op doel. Onderweg wordt het schot enigszins gesmoord, waardoor doelman Remco Steenbeek geen moeite heeft de bal te stoppen. Dan volgt een fase waarin SV Capelle al snel twee geblesseerde spelers moet wisselen. Eerst is het aanvoerder Sijmen Branderhorst die eruit moet. Hij wordt vervangen door Bart Vermeulen. In de 38e minuut blesseert Serhan Eyupoglu zich aan het hoofd en moet worden vervangen door Isak Dedic. Vlak voor rust brengt Quinten van Caem via een voorzet Vedad Hadzic in stelling. Diens inzet kan ternauwernood worden verijdeld. Hierop volgt een snelle counter van de geel-zwarten die via Emanuel Nsita leidt tot een hoekschop. Boyd de Jong deponeert de bal bij de tweede paal, waar Joep Hamers klaar staat om deze direct op de slof te nemen en snoeihard binnen te schieten, 2-0. In blessuretijd krijgt Yannick Wijtmans nog een aardige kans uit een kopbal van Frank ter Schiphorst, maar zijn inzet zeilt voor het doel langs. Doelman Morad heeft bij deze actie last van de paal en raakt licht geblesseerd. In de slotminuut komt SSC’55 goed weg als Vedad Hadzic, ogenschijnlijk vanuit het niets, tegen de paal schiet.

Ook in de tweede helft weet SV Capelle weinig tot niets te creëren. Jurgen van Selst legt vele meters af, maar komt vrijwel niet in het spel voor. Vlak na rust is er een mogelijkheid voor Joey van Veldhoven die uit een voorzet vanaf rechts vallend naast het doel kopt.
Even later scoort Emanuel Nsita zijn tweede doelpunt, maar dit wordt terecht afgekeurd. Waar Maradonna het ooit wel lukte met de hand te scoren, trapt de goed leidende scheidsrechter Labeur er deze middag bij Nsita niet in. Na een halfuur brengt Berry Donders de ingevallen Timo van de Laar in stelling. Hij probeert het vanaf 16 meter, maar zijn inzet mist kracht, waardoor doelman Morad eenvoudig kan stoppen. Kort hierna loopt Justin van Ark een hamstring blessure op en moet het veld verlaten. SV Capelle heeft dan al driemaal gewisseld en moet het laatste kwartier dus verder met 10 man. Vlak voor tijd produceert Boyd de Jong vanaf een meter of 25 een enigszins stuitend schot op doel, dat tot corner wordt verwerkt. In blessuretijd mag Kevin Knippels de kers op de taart zetten als hij uit een assist van Berry Donders op perfecte wijze de 3-0 op het bord laat zetten.

SV Capelle was deze middag niet bij machte de kampioenaspiraties gestalte te geven en stuitte op een wilskrachtige tegenstander, die vooral op inzet de punten uit het vuur sleepte. Een verdiende overwinning voor de geel-zwarten die het gaatje met de concurrenten weer gedicht hebben.