WSC luidt 2017 uit met fraaie zege

Soufiane Bakkali scoorde een hattrick

Tweedeklasser WSC boekte afgelopen zondag een mooie overwinning. Op sportpark Eikendonk werd Heeswijk met 5-2 verslagen. Dankzij de driepunter hebben de Waalwijkers de aansluiting met de enorme middenmoot in 2H gevonden. In verliespunten gerekend staat WSC zelfs in het linker rijtje.

Een handvol spelers kon er om uiteenlopende redenen niet bij zijn. Trainer Norbert Rebsch moest daarom flink sleutelen aan zijn formatie. Zo kwam routinier Roel Duquesnoy te spelen op de linksbackpositie en ook het systeem was deze middag anders: 4-4-2.
De wedstrijd begon met een valse start want al na enkele minuten kwamen de gasten uit Heeswijk op voorsprong: 0-1. Maar de blauw-witten konden hier niet lang van genieten; enkele minuten later kreeg WSC een strafschop toegewezen. Soufiane Bakkali schoot vanaf de stip feilloos raak. Vanaf dat moment was WSC de betere partij, speelde uitstekend en creëerde kans op kans. Opnieuw Soufiane Bakkali kopte zijn ploeg naar een 2-1 voorsprong en na ruim een half uur bracht Roel Duquesnoy met een juweel van een pass Mounir Maamar in stelling: 3-1. Heeswijk kreeg één grote mogelijkheid om nog voor rust tegen te scoren, maar het bleef 3-1.

Na de thee gaf Heeswijk feller tegenstand maar WSC behield de controle. Soufiane Bakkali gooide na een uur de wedstrijd in het slot met zijn derde treffer: 4-1. Met zijn hattrick werd hij de man of the match aan Waalwijkse zijde. In het restant van de wedstrijd maakten bij WSC nog twee 17-jarige jeugdspelers voor het eerst hun opwachting in de Waalwijkse hoofdmacht. Koen van Wel liet een goede indruk achter en Belmin Popara debuteerde zelfs met een doelpunt in de slotfase. Een voorbode van de vele talenten die in de nabije toekomst vanuit de jeugd zullen gaan doorstromen naar de selectie van WSC. Het beleid van de club is de laatste jaren sterk gericht op het inpassen van eigen jeugdspelers en dat begint nu zijn vruchten af te werpen.

Vlak voor tijd had Heeswijk ook nog eenmaal het net gevonden, eindstand 5-2. Het was zeker niet de eerste keer dit seizoen dat WSC een goede partij op de mat bracht. Maar te vaak was dat niet te zien geweest op het scorebord. Deze middag gelukkig wél en tijdens de winterstop (tot 28 januari 2018) mag trainer Norbert Rebsch zich het hoofd gaan breken over de vraag met welk systeem hij zijn ploeg in 2018 het veld in gaat sturen.