VV NEO’25 gooit eigen glazen in

Op zaterdagmiddag 9 december 2017 ging VV NEO’25 op pad naar Dongen om aan te treden tegen Olympia’60. Ondanks de winterse omstandigheden bleek de kwaliteit van de ondergrond op Sportpark Crispijn afdoende om een competitiewedstrijd te spelen.

Zowel Olympia’60 als VV NEO’25 is de laatste tijd prima in vorm: Olympia’60 veroverde in de laatste 6 wedstrijden 15 punten, terwijl VV NEO’25 al 8 wedstrijden op rij ongeslagen is gebleven. VV NEO’25 trainer Antoin van Pelt kon deze week geen beroep doen op de geschorste Jordy Rosenbrand en de geblesseerde Ruud van Dongen, Mark van Caem, Stef Bergmans en Angelo Kerst. Bovendien verloor Van Pelt eerder deze week met Vincente Ndongola een gevaarlijke aanvaller: Ndongola kan zijn werkzaamheden niet langer combineren met het spelen van competitiewedstrijden. De terugkeer van Jesse Trapman was wel een opsteker voor de Sprangse equipe.

Om stipt 14.15 uur zette arbiter Thobokholt de wedstrijd in gang. Olympia’60 nam in de openingsfase het initiatief, maar mogelijkheden bleven achterwege. Na een klein kwartier was er een fikse tegenvaller voor VV NEO’25. Tijdens een onschuldig sprintduel liep Giorgio Kerst een op het oog ernstige blessure aan zijn lies op. Zijn vervanger was Scott Blankestijn. De eerste rijpe doelkans werd door Jesse Trapman aan Julian Vos geboden. Vos schoot echter te gehaast, waardoor de egale stand op het elektronische scorebord bleef staan. Na een harde overtreding op Julian Vos kreeg Elroy Vereggen een tweede gele prent gepresenteerd en werd Olympia’60 gedecimeerd. VV NEO’25 profiteerde enkele minuten later van het numerieke overwicht. Het was Julian Vos die Ramiro van de Leur alleen op de Dongense doelman afstuurde. Van de Leur stiftte het leder knap over de kansloze doelwacht heen: 0-1. VV NEO’25 bleef doordrukken en zocht al vroeg naar de definitieve beslissing van het duel. Hierdoor gaf men achterin onnodig te veel ruimte weg. De volledig vrijgelaten Gidy de Leeuw maakte hier optimaal gebruik van en zette de beide ploegen na een halfuur voetballen op gelijke hoogte. VV NEO’25 bleek hardleers, want enkele minuten later verscheen De Leeuw op identieke wijze voor Kevin Akkermans. Akkermans kon de poging van De Leeuw nog verijdelen, maar in de rebound wist goalgetter Nicky van Wanrooij vanuit een lastige hoek de 2-1 aan te tekenen. Voor rust kwam VV NEO’25 nog eenmaal dicht bij de gelijkmaker. Vanaf een meter of 25 haalde Nick van Gils hard uit. De thuisploeg bleek echter over een prima doelman te beschikken, waardoor VV NEO’25 met een onnodige achterstand de thee op kon zoeken.

Het tweede bedrijf begon voor VV NEO’25 nog rooskleurig. Er waren enkele omzettingen gedaan waardoor er vrijwel de gehele tweede helft 20 spelers op de helft van Olympia’60 te vinden waren. Tot echte uitgespeelde kansen leidde dit echter niet. Net voor het uur leek Ramiro van de Leur voor de kentering in de wedstrijd te zorgen. De Dongense doelman was kansloos op zijn harde schot, maar een verdediger bood op de doellijn assistentie aan zijn doelwacht. Olympia’60 bleef met man en macht vechten om de minieme voorsprong over de streep te trekken en verdedigde compact. Na een lange periode van afwezigheid wegens blessureleed kwam Nino van Leuveren binnen de lijnen voor Melvin van Maastrigt. Van Leuveren leek zijn terugkeer op te luisteren met een assist. Een scherpe voorzet van Van Leuveren werd door invaller Scott Blankestijn echter niet tot doelpunt gepromoveerd. Met nog tien minuten op de klok viel de definitieve beslissing in de sportieve wedstrijd. Vanaf vijfentwintig meter haalde Nick van Wanrooij uit. Mede door de veldomstandigheden kreeg deze poging een rare curve waardoor Kevin Akkermans gepasseerd werd: 3-1. VV NEO’25 trachtte tevergeefs terug te komen in de wedstrijd. Ook het inbrengen van Silvan Kamerman bood geen soelaas. In de laatste seconden van de extra speeltijd lukte het Laurens Bogers om het speeltuig via de doelpaal over de doellijn te koppen. Arbiter Thobokholt ging echter af op het signaal van zijn assistent en concludeerde dat de doellijn niet volledig gepasseerd was. Meteen hierna maakte de prima leidende bondsarbiter een einde aan de lijdensweg van VV NEO’25.

Na deze nederlaag is VV NEO’25 terug op aarde. Er zal de komende week terug gegaan moeten worden naar de basis en deze wanvertoning zal snel vergeten dienen te worden. Volgende week krijgt VV NEO’25, mits de weergoden het toelaten, de mogelijkheid om zich te revancheren en toch met een tevreden gevoel richting de kerstmaaltijd toe te werken. Op Sportpark de Gaard zal Herovina op bezoek komen. Onder leiding van de heer Ronald Simon zal er om 14.15 uur afgetrapt worden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen