SSC’55 verliest met 2-1 van Olympia’60

Nadat vorige week zaterdag de wedstrijd tegen GDC niet doorging, vanwege een blessure van de scheidsrechter, stond nu de wedstrijd tegen Olympia’60 op het programma. Olympia’60 behaalde in de afgelopen 5 wedstrijden 12 punten en is dus in de winning mood.

Dat was in de eerste minuten ook te zien. Olympia’60 schoot uit de startblokken en zette SSC’55 van meet af aan, onder aanvoering van aanvoerder Pepijn Laurijsen, onder druk. Dit resulteerde direct in een grote kans. Maar deze werd door onze verdediging nog onschadelijk gemaakt. Uit de daarop volgende vrije trap scoorde spits Nick van Wanrooij de 1-0. Kort daarop komt SSC’55 er voor de eerste keer uit wat resulteert in een schot van Joey van Veldhoven uit een voorzet van Erwin van den Hoven, maar dit schot verdwijnt naast het doel.

Dan breekt er een zeer sterke periode aan van Olympia’60. Een schot van buiten de zestien gaat over en direct daarna combineert Nick van Wanrooij met Pepijn Laurijsen, maar zijn schot wordt gepareerd door Roy Trommelen. Roy verricht daarna nog een aantal reddingen waardoor SSC’55 in de wedstrijd blijft. Trainer Arjen Dekkers grijpt na 8 minuten in, door routinier Arnoud Hoevenaar naar de kant te halen en aanvaller Frank ter Schiphorst in te brengen. In de 16e minuut wordt een corner van Kevin Knippels door Erwin van den Hoven naast geschoten. Uit de daarop volgende aanval gaat een schot van Pepijn Laurijsen over. Het spel golft op en neer, maar SSC’55 krijgt langzaamaan meer grip op de wedstrijd. Emanuel Nsita gaat op randje van buitenspel op de keeper Jelle Stokx af maar weet het net niet te vinden. Daarna wordt een vermeende handsbal in de zestien van een speler van Olympia niet als dusdanig beoordeeld door de goed leidende scheidsrechter van Hoogdalem.

In de 30e minuut stuurt, de prima spelende, Thimo van de Laar Emanuel Nsita weg over de rechter flank. Zijn scherpe voorzet belandt op de linker pantoffel van Erwin van den Hoven, maar de bal zeilt naast. SSC’55 legt veel energie in de wedstrijd en beloont zich helaas niet door de verdiende gelijkmaker te scoren. In de 38e minuut weer geen geluk voor Emanuel. Na een mooie individuele actie schiet hij de bal voorlangs. Kort daarna een aanval over de linkerzijde waar Erwin de bal scherp voorzet op Emanuel. Deze komt ongelukkig in botsing met keeper Stokx. Al snel is duidelijk dat Stokx niet door kan en wordt reserve keeper Marc Vorthoren ingebracht. Kort daarop wordt Emanuel opnieuw weggestuurd in de diepte maar ook nu verzuimt Emanuel de gelijkmaker te scoren.
Na een zwak begin heeft SSC’55 zich goed herpakt en is de achterstand van 1-0 nog weg te werken in de tweede helft.

De start van de 2e helft is veelbelovend. SSC’55 zet Olympia’60 vanaf de aftrap onder druk. Op randje van buitenspel wordt Emanuel in stelling gebracht, hij snijdt naar binnen maar zijn bal gaat opnieuw voorlangs. Daarna is het een schot van Frank ter Schiphorst dat over de goal gaat. Het is een kwestie van tijd dat de gelijkmaker moet vallen. Nu een aanval over rechts waar Frank ter Schiphorst opduikt. Zijn voorzet gaat aan Emanuel voorbij en Joey komt een teenlengte tekort om hem binnen te glijden.

In de 60e minuut komt Joey opnieuw in scoringspositie maar zijn inzet wordt op knappe wijze door keeper Vorthoren uit de rechter onderhoek getikt. Daarna komt Olympia’60 er tweemaal gevaarlijk uit maar de verdediging onder aanvoering van Boy Donders staat zijn mannetje. In de 68e minuut valt eindelijk de verdiende gelijkmaker. Uit een strakke corner van Kevin Knippels is het Emanuel die de 1-1 aantekent. SSC’55 zet aan en neemt geen genoegen met een gelijkspel. Maar dan slaat in de 73e minuut het noodlot toe voor SSC’55. Uit een voorzet van Elroy Vereggen komt spits Nick van Wanrooij goed voor zijn man en scoort de 2-1. Deze voorsprong komt SSC’55 niet meer te boven en ook de wissels Boyd de Jong voor Boy Donders en Yannick Wijtmans voor Emanuel Nsita kunnen een nederlaag niet voorkomen.

Al met al hebben we een strijdend en gemotiveerd SSC’55 gezien dat echter opnieuw met lege handen staat na 90 minuten. Ook in deze wedstrijd was een puntendeling op zijn plaats geweest maar blijkbaar is de gifbeker nog niet helemaal leeg. Maar met deze passie, inzet en beleving moet het kwartje een keer de andere kant opvallen. Hopelijk is dat volgende week in de thuiswedstrijd tegen GVV’63 het geval. De aanvang van deze wedstrijd is, vanwege het feit dat het vroeg donker wordt, om 14.15 uur.