15e editie Stratenloop Waspik op zondag 10 december

27 nov 2023, 18:09 Sport
htrsj
WASPIK - Op zondag 10 december vindt de 15e editie van de Stratenloop Waspik plaats. Het hardloopevenement door de straten van Waspik is geschikt voor zowel ervaren hardlopers als mensen die startend zijn. Ook is er een speciale categorie voor families. Al ruim tweehonderd mensen hebben zich aangemeld voor het leuke event. Inschrijven is nog mogelijk.
Achtvoudig winnaar Wesley van der Gouw uit Waalwijk was één van de eersten die zich inschreef. Hij is enthousiast ambassadeur van de Stratenloop Waspik en heeft sinds 2014 het 10 kilometer- parcoursrecord bij de heren op zijn naam staan met 30.45 minuten. Diana van Es wist in 2016 het record van de dames op haar naam te schrijven met 36.43 minuten. Naast deze fanatieke wedstrijdlopers zijn ook beginnende hardlopers en families van harte uitgenodigd om mee te doen.

GO Familierun voor kinderen en (groot)ouders

Ook bij de 15e editie is er de GO Familierun, waaraan letterlijk de hele familie kan meedoen: kinderen, ouders en grootouders. De GO Familierun biedt keuze uit twee afstanden: 600 meter (voor kinderen uit groep 1 t/m 4) of 1300 meter (voor kinderen uit groep 5 t/m 8). Wethouder Timon Klerx en GO-mascotte Sjors Sportief geven om 11.00 uur (600m) en 11.15u (1300 m) samen het startsein voor de GO Familierun. Deelname is gratis. Voor elk deelnemend kind ligt er na afloop een leuke attentie klaar, met voor de eerste drie finishers bij zowel de 600 als 1300 meter een fraaie beker.

Prijzengeld

Om 12.00 uur vindt de start van de overige categorieën plaats: 2,5 kilometer (voor jeugd vanaf 13 jaar en startende hardlopers), 5 kilometer en 10 kilometer. Voor de winnaars over 2,5 km bij de jeugd is er een aanmoedigingspremie. Voor de nummers 1, 2 en 3 op de 5 kilometer (dames en heren) en de 10 kilometer per leeftijdscategorie (dames en heren) is prijzengeld ter beschikking. De organisatie stelt ook een premie ter beschikking voor het verbeteren van het parcoursrecord op de 10 kilometer.

Draag goede kleding

Om goed voorbereid te zijn geeft Wesley Quist, personal trainer in Waspik een aantal belangrijke tips voor de deelnemers: “Veel lopers hebben moeite om hun kleding af te stemmen op de buitentemperatuur. Kies voor elastische en vochtregulerende kleding. Hierdoor blijf je droog en warm. Draag nooit katoen, wat dit houdt vocht vast. Bij koud weer is het goed je te kleden volgens het 3-lagen systeem: opnemen van transpiratievocht, isolatie en bescherming. Dit kan bestaan uit thermokleding, een hardloopshirt en met overweging een waterafstotend en winddicht hardloopjack.”

Praktische informatie

Inschrijven voor alle afstanden kan tot een uur voor de start via www.stratenloopwaspik.nl of op zondag 10 december tot een half uur voor de start bij buurthuis ’t Schooltje, Carmelietenstraat 56 in Waspik (nabij de start en finish). Parkeren is mogelijk in de Lijsterbesstraat, Berkendreef, Elzendreef, Wilgenplantsoen en Schotse Hooglanderstraat.