Zonnebloem Waspik op safari!

15 jun 2023, 10:42 Nieuws
beekse bergen 4458760 1280
WASPIK - Op woensdag 28 juni 2023 gaan alle Zonnebloemers uit Waspik op Safari! Met een volle bus Zonnebloemgasten en vrijwilligers gaan ze die dag “op jacht” in Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. De geplande afreistijd van 09.00 uur is goed gekozen om als een van de eerste bezoekers op tijd in het park te zijn om dit spannende avontuur te beginnen.
Maar voordat iedereen zich gaat begeven op een kilometerslange route heeft de organisatie natuurlijk besloten om eerst aan te vangen met het gezamenlijk drinken van een kopje koffie met daarbij niet te ontberen gebak. Maar daarna gaat iedere gast met zijn vrijwillige begeleider zijns weegs langs de route in het park die kronkelt via chimpansees, olifanten, leeuwen, giraffen en pinguïns. Vast staat dat je ogen en tijd te kort komt op zo’n dag om alles eens even op je gemak te bekijken. Bovendien is het op het middaguur verzamelen geblazen om gezamenlijk weer aan te sterken onder het genoegen van een overheerlijke Safari-lunch. Iedereen kan een keuze maken om te voet het park te bezoeken, maar er rijdt ook een Safaribus rond met een deskundige begeleider die alles van de dieren weet. En wat te denken van een echte Safari-boot die ook dwars door het park vaart.
Elke gast kan gebruik maken van een rolstoel, en elke rolstoel behoeft natuurlijk een duwer. Dus ook al ben je niet zo goed meer ter been kun je optimaal genieten vanuit de rolstoel. En natuurlijk is dat met zo veel gelijkgestemden bij elkaar ontzettend gezellig. Niets mag je missen van een dagje Safari in De Beekse Bergen.
Gelukkig wordt De Zonnebloem afdeling Waspik mede financieel ondersteund om dit alles mogelijk te maken, o.a. door het Stimuleringsfonds van Thebe Extra.
Ongetwijfeld zal deze dag weer veel mooi foto- en filmmateriaal opleveren en dat zal zeker worden gestimuleerd als de weergoden goed gezind zijn, maar dat zijn die positieve gasten van de Zonnebloem gewend. En als die bus ’s morgens vroeg eenmaal is vertrokken, is iedereen voor de rest van die dag met elkaar niet meer alleen, en dat is nou net de bedoeling.