Zilveren Milieuthermometer Zorg Certificaat voor het ETZ

20 sep , 13:10 Nieuws
240917zilveren milieuthermometer 7840 header
TILBURG - “Met trots kunnen we melden dat onze locaties ETZ Elisabeth en ETZ TweeSteden het zilveren Milieuthermometer Zorg certificaat hebben behaald! Deze erkenning van het Milieu Platform Zorgsector (MPZ) onderstreept onze inzet voor duurzaamheid,” aldus bestuurder Arthur Notermans. Een mooie mijlpaal om te vieren op de Dag van de Duurzame Zorg vandaag!
Samen met de Taskforce Groen Ziekenhuis hebben we het afgelopen jaar intensief gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. De audit op 30 juli 2024, begeleid door leden uit de Taskforce, speelde een belangrijke rol in het evalueren van onze duurzame inspanningen. Dankzij de betrokkenheid en inzet van de taskforce en alle betrokken collega’s hebben we deze mooie mijlpaal bereikt.
““Ons verspillingspercentage van voedingsmiddelen ligt onder de 2%. Zelfs de auditor was daarvan onder de indruk!” - Jordy Reijnhard (Thema Catering en Voeding)”
Het zilveren certificaat toont onze inspanningen op verschillende duurzame thema’s, waaronder milieumanagement, energie, water, gevaarlijke stoffen, lucht, afval, catering en voeding, reiniging instrumentarium en sanitair, vervoer, inkoopbeleid, vastgoed, groenbeheer, healing environment, en groene zorgprofessional. In al deze gebieden zetten we als ziekenhuis belangrijke stappen richting een duurzamere toekomst. De maatregelen die we hebben geïmplementeerd uit het certificeringsschema dragen bij aan onze voortdurende inspanningen om onze milieu-impact te verminderen en ons ziekenhuis nog duurzamer te maken.
““We willen fietsen, reizen met het openbaar vervoer en deelmobiliteit stimuleren door goede en eerlijke regelingen.” - Aart Niemans (Thema Vervoer)”
We hebben ons inkoopbeleid aangescherpt, een afvalpreventieplan opgesteld en het duurzaam bouwen beleid ontwikkeld. Met deze stappen hebben we een stevig fundament gelegd voor verdere verduurzaming in de toekomst.
We zijn ontzettend trots op deze prestatie en blijven ons inzetten voor verdere verduurzaming. Dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen!
““Met onze zelfontwikkelde MTZ-certificeringstool hielden we grip op het proces. Het was mooi om te zien hoe al het harde werk resulteerde in een volledig groen dashboard!” - Henk Zieltjens (o.a. Thema Energiemanagement)”