Word verhalenverteller bij Het Bewaarde Land!

24 jul , 16:16 Nieuws
66a0e31c3c9cb
Vertel jij graag verhalen? Lijkt het je leuk om met leerlingen van 8 t/m 10 jaar te werken? Ben jij graag buiten in de natuur? En zou jij je drie dagen in willen zetten om de nieuwe generatie te laten verwonderen over de natuur? Dan is verhalenverteller en gastheer-/vrouw van de natuur worden bij natuurbelevingsproject Het Bewaarde Land iets voor jou.
Foto: Josine Claasen

Wat ga je doen?

Als vrijwillige verhalenverteller vervul je de rol van ‘Fleur’. Jij bent een ‘gastheer/-vrouw van de natuur’. En niet zomaar natuur, maar ‘Het Bewaarde Land’: een stukje natuur dat voor de komende generaties bewaard moet blijven. Jij ontvangt een groep leerlingen en brengt ze in de stemming om te verwonderen en ontdekken. Eenmaal in Het Bewaarde Land gaan de kinderen in groepjes op pad met hun begeleiders: de ‘Wachters van Het Bewaarde Land’. Fleur komt af en toe kijken: wat beleven ze allemaal? De kinderen delen graag hun avonturen met jou. En andersom vertel jij bijzondere verhalen, deel je kennis over planten en kunnen ze bij jouw ‘huisje’ aan de rand van het bos terecht voor lekkere Fleurensoep en een gezellig praatje.

Iets voor jou?

Ben je nieuwsgierig geworden naar Het Bewaarde Land? En lijkt het je leuk om een paar dagen te helpen als Fleur? Wij maken graag kennis met je en vertellen je met plezier meer! Kijk voor meer informatie op: www.hetbewaardeland.nl

Over Het Bewaarde Land

Het Bewaarde Land is een natuurbelevingsproject van IVN Natuureducatie voor groepen 4, 5 en 6 van het basisonderwijs. Kinderen gaan drie keer een hele dag op pad. Ze beleven de natuur door te spelen, zelf te ontdekken en te doen. Het project vindt plaats in verschillende natuurgebieden in Noord-Brabant, namelijk bij Boxtel (Kampina), Hilvarenbeek (Groot Loo), Rosmalen (Nulandse Heide), Tilburg (Stadsbos013) en Udenhout (Loonse- en Drunense Duinen).